Primo väljer Unifaun TMS

Danska Primo – en ledande global tillverkare av extruderade profiler i plast, gummi och kompositmaterial – har valt Unifaun TMS som globalt verktyg för sin Transport Management. Primo har sitt huvudkontor i Köpenhamn och 13 produktionsenheter i 8 länder, bland annat i Ryssland och Kina. Kunderna återfinns bland annat i energibranschen, offshoreindustrin, medicinteknik, transportbranschen och tillverkningsindustrin.

– Vi valde Unifaun TMS på grund av Unifauns aktiva attityd, befintliga ekosystem av transportörer, erfarenhet av att integrera med IFS och systemets inbyggda analysverktyg, Qlik Sense, säger Marika Solgård-Olli, ERP Manager på Primo.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »