Allan Melgaard, global vd och medgrundare av SGL

Scan Global logistics får ny majoritetsägare – värderas till +15 miljarder

CVC Capital Partners Fund VIII (CVC) har fattat beslut om att förvärva en majoritetsandel i den snabbväxande globala transport- och logistikleverantören Scan Global Logistics (SGL), från en investerargrupp ledd av AEA Investors Small Business Private Equity (AEA). Affären uppges baseras på en värdering av hela bolaget på cirka 1,5 miljarder USD, men köpeskillingen har inte offentliggjorts.

SGL grundades i Danmark för över trettio år sedan och omsätter idag över 3 miljarder USD och har fler än 3 3000 anställda på över 150 platser i 45 länder. Företaget har sedan 2017 vuxit både organiskt och genom ett trettiotal förvärv med i genomsnitt 33 % per år. SGLs erbjudande omfattar helhetslösningar, logistik och speditionslösningar skräddarsydda för varje region, vertikal och individuell kund. Företaget har ledande positioner inom vertikaler som bistånd och hjälp, mode och detaljhandel, fordon, teknik, allmän tillverkning, livsmedelsingredienser och tillsatser samt läkemedel och hälsovård. I ett pressmeddelande uppges SGLs skalbara plattform utgöra grunden för fortsatt potentiell framtida tillväxt på en marknad där ökande komplexitet i leveranskedjan förväntas driva ytterligare efterfrågan på speditörer som SGL som kan erbjuda komplexa, multimodulära lösningar.

  – Våra medarbetare är vår mest värdefulla tillgång. Vi vill bli branschens föredragna arbetsplats, säger Allan Melgaard, global VD och medgrundare av SGL, och fortsätter:

  – Vi är ambitiösa och tror att vi kan nå vårt intäktsmål på mer än 5 miljarder USD under de närmaste åren genom att fortsätta att utnyttja vår entreprenörskultur, ett agilt beslutsfattande och hög kundnöjdhet, genom skräddarsydda konkurrenskraftiga logistiklösningar.

  Affären bedöms avslutas under Q2. De finansiella villkoren med CVC, som har 137 miljarder USD i tillgångar under förvaltning, har inte avslöjats.

  Fler nyheter

  Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

  Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

  Läs mer »