SCE #1 ute nu!

Nu har årets första Supply Chain Effect färdigställts med tema Hållbarhet, risk och resiliens och en personlig intervju med PostNords Annemarie Gardshol. Dessutom skarpa texter av Mats Abrahamsson, Per Lindahl, Roger Lindau, Sara Rogerson, Ted Roth, Freddy Jönsson Hanberg, Vendela Santén, Phillip Teschemacher, Alan Duncan, Stefan Karlöf och Uni Sallnäs. Ur innehållet:

  • Personlig intervju med Annemarie Gardshol, PostNords koncernchef
  • Så byggs robusta globala supply chains
  • Svensk försörjningsförmåga under pandemin 
  • Framtidens logistikutmaningar är gemensamma 
  • Och mycket annat!

Ladda ner som pdf eller prenumerera på magasinet!

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »