Schenker + iBoxen = sant

DB Schenker meddelar att det nu är möjligt för e-handlare att använda sig av boxleveranser till sina kunder. Detta har blivit möjligt genom ett samarbete med iBoxen och deras växande nät av bostadsnära paketboxar.

– Vi är väldigt glada över att vi kan stärka vårt redan starka paketerbjudande ytterligare med vår samarbetspartner iBoxen. Genom att bredda vårt erbjudande förstärker vi DB Schenkers position som den självklara och kompletta logistikpartnern för e-handlare, säger Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker. 

Med den kraftiga utveckling som skett inom e-handeln de senaste åren behövs fler leveranssätt utöver leverans via ombud och hemleverans, vilket är bakgrunden till valet att använda iBoxens växande infrastruktur. 

– De boxlösningar som finns i dag är ofta placerade i butiker eller i andra inomhusmiljöer, vilket gör att lösningen kräver att butiken har öppet. Därför ser vi iBoxens koncept med bostadsnära boxar som ett bättre komplement till de ombuds- och hemleveranstjänster vi redan erbjuder, säger Viktor Strömblad. 

iBoxens lösning är öppen för alla transportbolag. Det gör att vi tillsammans kan erbjuda fler bostadsnära leveranser med minimal påverkan på boendemiljön. Paketboxarna minskar antalet körda mil, sparar på miljön och är smidig för både konsumenter och handlare. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »