Pierre Khoury, CEO/Grundare och Lucien Besse, COO/Grundare, Shippeo

Shippeo tar in 20 miljoner Euro för realtidsinformation i leveransflödet

Shippeo, en europeisk specialist på realtidsinformation för globala transporter, får ett kapitaltillskott på 20 miljoner Euro (motsvarande 210 Msek) via en B-runda ledd av NGP Capital och ETF Partners tillsammans med Bpifrance Digital Ventures samt Partech som även deltog i A-rundan.

Shippeo tillhandahåller prediktiv- och realtidsvisibilitet för varuleveranser. Den AI-baserade plattformen aggregerar data från hundratals källor för att beräkna leveranstiden med en noggrannhet som uppgår till 98 procent. Sedan företaget grundades 2014 har det byggts upp framgångsrikt och har i dag över 50 stora kunder i 40 länder, bland dem Leroy Merlin, Carrefour och Schneider Electric. Antalet anställda har sedan starten tiofaldigats och Shippeo har nu 80 anställda på sju olika kontor i Europa. Under det senaste året har Shippeo ökat sin omsättning med 300 procent och är ett av Europas snabbast växande startup-bolag inom logtech.

– Vi är mycket stolta över att kunna välkomna dessa toppinvesterare. Deras internationella nätverk och gedigna erfarenhet inom mobilitetssektorn kommer att vara en viktig tillgång i vår ambition att bli världsledande inom en marknad som omsätter 6 miljarder dollar. Genom att ta realtidsinformation i leveranskedjan till en helt ny nivå ska vi öka värdet för transportköpare och transportörer. På sikt kommer vi att omdefiniera godstransporterna helt, säger Pierre Khoury, CEO och Lucien Besse, COO på Shippeo. 

Shippeo ska använda det nya kapitaltillskottet för att ytterligare stärka sin marknadsledande position i Europa med ambitionen att femdubbla sin kundbas samt utöka teamet med 150 nya tjänster inom datavetenskap, IT, försäljning och verksamhet. Dessutom ska bolaget tredubbla sina investeringar i FoU kring AI och automatisering, för att uppnå ökad verksamhetsnytta och ökad kundvisibilitet i leveranskedjan.

Supply Chain-industrin är fortfarande fragmenterad och digitaliseringen skapar enorma möjligheter att omvandla branschen, bland annat genom att erbjuda realtidsvisibilitet genom hela leveranskedjan på det sätt som Shippeos lösningar gör.

”Vi är väldigt glada och stolta över att kunna gå ut med denna nyhet. Investerarna delar vår ambition att etablera oss som den ledande aktören på de nordiska marknaderna och jag ser fram emot att hjälpa de nordiska företagen att gå från en reaktiv till en prediktiv supply chain.” 

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna gå ut med denna nyhet. Investerarna delar vår ambition att etablera oss som den ledande aktören på de nordiska marknaderna och jag ser fram emot att hjälpa de nordiska företagen att gå från en reaktiv till en prediktiv supply chain, säger Jonatan Rajala, Strategic Account Executive på Shippeo.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »