Jonas Kolehmainen, Chief Logistics Officer på Snusbolaget Norden AB.

Snusbolaget automatiserar med e-motions

När Snusbolaget 2018 gick in i Norge, var det under namnet Snushjem och nu går automationsbolaget e-motions in som totalpartner för all automation för Snusbolagets norska logistik. e-motions levererar lösningar för momenten plock, pack, och sortering effektiviseras orderhanteringen, vilket underlättar en fortsatt lönsam tillväxt. Den norska anläggningen är ett pilotprojekt som markerar starten på samarbetet mellan e-motions och Snusbolaget. Redan nu planeras liknande upplägg i fler logistikanläggningar och i fler länder.

– e-motions är den typ av partner vi behöver för att kunna fortsätta vår tillväxtresa, snabba lösningsfokuserade och med modern teknik. Vi ser fram emot produktionsstart av vårt nya lager i Oslo och vi tror att det bara är det första av många steg på en lång gemensam resa mot att bli global e-handelsaktör i framkant, säger Jonas Kolehmainen, Chief Logistics Officer på Snusbolaget Norden AB.

– Snusbolaget är en riktigt spännande e-handlare och en viktig partner för oss. Vår tillväxtresa är i full gång, och vi ser fram emot att utvecklas i takt med dem i Norden och även i andra delar av världen, kommenterar Nils Brunke, vd på e-motions Europe AB.

Snusbolaget Norden AB startade 2009. De har idag ca 140 anställda, de flesta i Sverige men också USA, Norge, Spanien m fl. 2020 hade de en omsättning på drygt 1,8 miljarder SEK. För mer information, besök snusbolaget.se eller www.hayppgroup.com

e-motions Europe AB ställde 2018 om sin verksamhet från industriell automation till att vara 100% riktad mot e-handel. Ett entreprenörsdrivet logistikautomationsbolag med bas i Tenhult, strax utanför Jönköping. 2020 hade de en omsättning på drygt 40 miljoner. Läs mer på e-motions.se

Fler nyheter

Ökande andel kvinnor i supply chain ledande roller

För femte året i rad har Gartner och AWESOME genomfört studien Women in Supply Chain Survey i 223 större företags supply chain organisationer. Syftet med studien är att följa hur kvinnors representation i supply chain ledande roller utvecklas över tid.

Läs mer »

”It’s the People and the Business Culture that Make Us Unique and Successful”

No one who has visited a warehouse or a logistics hub has escaped seeing Zebra Technologies’ barcode printers rattling labels quickly and reliably. What far fewer people know is that the company offers a wide range of increasingly advanced solutions for automatic identification and data capture. Even fewer might know that Zebra has been successfully led by the Swede Anders Gustafsson since 2007.

Läs mer »

DB SCHENKER TESTAR NY LEVERANSLÖSNING FÖR PAKET

– Vi erbjuder sedan länge hem- och ombudsleveranser. Nu testar vi ett helt nytt koncept tillsammans med företaget iBoxen som går ut på att vi levererar till boxar utomhus inom promenadavstånd för mottagaren. Vi kallar det bostadsnära leveranser, säger Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker.

Läs mer »