Stina Reutercrona ny vd på Prime Penguin

SaaS-bolaget Prime Penguin, som nyligen tog in kapital från WiT Ventures, har rekryterat Stina Reutercrona som ny vd.

– Jag är imponerad av Prime Penguins nytänkande tekniklösning som kraftigt förenklar logistiken för e-handlare. Vi hoppas spela en viktig roll i formandet av framtidens e-handel, inte minst genom att vi ger e-handlare verktygen att minska sina klimatavtryck, säger Stina Reutercrona.

Stina är en erfaren operativ ledare och kulturbyggare i företag med erbjudanden inom digitala tjänster. Stina har bland annat arbetat som informationsdirektör hos Mr Green och som verksamhetsansvarig för Red Flag, som nyligen slogs samman med Bokio.

– E-handelsexplosionen har resulterat i högt ställda krav på samtliga aktörer i branschen vad gäller skalbarhet, enkelhet och hållbarhet. Med Prime Penguins teknik och växande internationella logistiknätverk finns ett framtidserbjudande som jag ser stora möjligheter att ytterligare utveckla, säger hon.

Målet är att trefaldiga Prime Penguins omsättning det kommande året, och därefter upprätthålla en hundraprocentig tillväxt per år. Med sin plattform som kopplar ihop e-handlare med tredjepartslogistikföretag världen över förväntas företaget fortsätta växa och utvecklas inom branschen.

Prime Penguin är en logistikpartner för framtidens e-handel. Genom att utnyttja ett världsomfattande nätverk av integrerade logistikpartners (3PL) och en kraftfull digital plattform för orderhantering och analys hjälper företaget e-handlare som är i behov av en skalbar och kostnadseffektiv logistiklösning. 

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »