Sverre W. Monsen AS väljer en molnbaserad tullagerlösning

Norges ledande leverantör av arbetskläder och andra textilier, Sverre W. Monsen AS, väljer en molnbaserad tullösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. Genom implementeringen av den nya GCT-lösningen (Global Customs and Transport) kommer Sverre W. Monsen AS att kunna hantera sin kommunikation med tullmyndigheterna snabbt och effektivt.

Sverre W. Monsen AS, Norges ledande leverantör av arbetskläder och andra textiler, väljer en molnbaserad tullösning från Descartes. Med en lösning för tullager så slipper företaget betala onödiga tullavgifter. Tillsammans med andra system hos Sverre W. Monsen, kommer lösningen från Descartes att på ett effektivt sätt underlätta hanteringen av tullager.

– Genom att använda Descartes lösning för tullhantering får vi full kontroll över våra import- och exportdeklarationer. När man har tullager är det mer flexibelt att ha ett eget system, vi kan snabbare och säkrare få den översikt som är nödvändig för vår tullhantering, säger Torstein Klokk Pettersen, ekonomichef på Sverre W. Monsen AS.

Molnbaserad lösning effektiviserar och förenklar tullhanteringen

En viktig uppgift för Sverre W. Monsen AS är att se till att kunderna får sina varor när de vill. Med implementeringen av den nya lösningen GCT (Global Customs and Transport) kommer deras tullhantering inte bara att vara enklare och mer effektiv, utan också helt uppdaterad och anpassad till nya och ändrade krav från tullmyndigheterna. 

– Vi är stolta över att Sverre W. Monsen AS har valt vår lösning för att göra sin tullhantering smidigare och bättre. Vi är också glada över att få vara med och hjälpa dem att nå sina affärsmål, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes.

Fler nyheter

Kolla in utgivningsplanen för 2023!

Det pågår en formlig revolution just nu inom supply chain management och logistik. Till största delen drivs utvecklingen av den snabba digitaliseringen och teknikutvecklingen i kombination med höga hållbarhetsambitioner och ökade globala risker. Trots osäkerheter i världen och en dämpad konjunktur så fortsätter logistiksektorn att växa stadigt. Under 2023 fortsätter Supply Chain Effect att följa, förklara och analysera den spännande utvecklingen!


Ladda ner utgivningsplanen för 2023 här!

Läs mer »

Fortsatt nedgång i industrikonjunkturen

Konjunkturbarometern PMI-total (Inköpschefsindex) backade i september för fjärde månaden i rad till 49,2 från 50,2 i augusti, vilket är första gången sedan pandemiåret 2020 som industrin befinner sig utanför tillväxtzonen, dvs. ligger under 50-strecket.

Läs mer »

Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som Chief Logistics Officer (CLO).

Läs mer »