Sverre W. Monsen AS väljer en molnbaserad tullagerlösning

Norges ledande leverantör av arbetskläder och andra textilier, Sverre W. Monsen AS, väljer en molnbaserad tullösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. Genom implementeringen av den nya GCT-lösningen (Global Customs and Transport) kommer Sverre W. Monsen AS att kunna hantera sin kommunikation med tullmyndigheterna snabbt och effektivt.

Sverre W. Monsen AS, Norges ledande leverantör av arbetskläder och andra textiler, väljer en molnbaserad tullösning från Descartes. Med en lösning för tullager så slipper företaget betala onödiga tullavgifter. Tillsammans med andra system hos Sverre W. Monsen, kommer lösningen från Descartes att på ett effektivt sätt underlätta hanteringen av tullager.

– Genom att använda Descartes lösning för tullhantering får vi full kontroll över våra import- och exportdeklarationer. När man har tullager är det mer flexibelt att ha ett eget system, vi kan snabbare och säkrare få den översikt som är nödvändig för vår tullhantering, säger Torstein Klokk Pettersen, ekonomichef på Sverre W. Monsen AS.

Molnbaserad lösning effektiviserar och förenklar tullhanteringen

En viktig uppgift för Sverre W. Monsen AS är att se till att kunderna får sina varor när de vill. Med implementeringen av den nya lösningen GCT (Global Customs and Transport) kommer deras tullhantering inte bara att vara enklare och mer effektiv, utan också helt uppdaterad och anpassad till nya och ändrade krav från tullmyndigheterna. 

– Vi är stolta över att Sverre W. Monsen AS har valt vår lösning för att göra sin tullhantering smidigare och bättre. Vi är också glada över att få vara med och hjälpa dem att nå sina affärsmål, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »