Swisslog förstärker i Danmark – Thorben Larsen ny försäljningsansvarig

I linje med Swisslogs strategi att ha en stark lokal närvaro och position på alla sina geografiska marknader har Thorben Larsen rekryterats som säljansvarig i Danmark. 

– Med Thorben får vi en säljansvarig med lång erfarenhet av intralogistik och automation och med en stark förankring på den danska marknaden. Rekryteringen är ett led i vår långsiktiga satsning på att stärka vår position i Danmark, säger Johan Kristofferson, vd för Swisslog Norden.

Sedan många år har Swisslog ett stort antal kunder i Danmark och finns på plats med ett serviceteam. Ambitionen är nu att ytterligare öka försäljningen och marknadsnärvaron i landet, med Swisslogs breda lösningsportfölj för lagerautomation och materialhantering. 

– Det finns en stor marknadspotential i Danmark och med Swisslogs starka och breda produkt- och serviceportfölj kan vi erbjuda automationslösningar till företag av alla storlekar med alla typer av behov, säger Thorben Larsen, som har över 30-års erfarenhet från intralogistik och lagerautomation.

Närmast kommer Thorben från befattningen som försäljningschef för Nordeuropa på Materna IPS och dessförinnan har han haft säljledande befattningar på bland annat Beumergroup och Grenzebach Group. 

– Att få representera Swisslog känns oerhört inspirerande och jag ser fram emot att bidra till att vi ytterligare stärker vår position med fler affärer, med såväl befintliga som nya kunder på den danska marknaden.

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »