Swisslog utser chef för sin AutoStore-verksamhet i Europa

För att ytterligare optimera och driva sin europeiska AutoStore-verksamhet har Swisslog utsett Jens Schmale till Senior Vice President Swisslog AutoStore per den 1 september 2020.

– Vi är mycket nöjda med att ha utnämnt Jens Schmale, en beprövad intralogistikexpert och specialist inom AutoStore-sektorn, som en del av vårt team. Med sitt kunnande kommer han att ytterligare stärka Swisslogs marknadsposition som en ledande AutoStore-integratör med fler än 2000 levererad anläggningar över hela världen och aktivt främja vår fokusstrategi, säger Dr. Christian Baur, vd på Swisslog i en kommentar.

Jens Schmale har omfattande expertis inom utveckling av OEM-relaterade försäljnings-, implementerings- och serviceorganisationer. Innan han började på Swisslog var han bland annat verkställande direktör för en lokalt verksam AutoStore-distributör och under många år försäljningschef inom branschen för industritruckar.

– Jag ser väldigt mycket fram emot den här spännande utmaningen. Det är en stor efterfrågan på flexibla och hållbara logistiklösningar. I detta avseende är vi utmärkt positionerade med det unikt konfigurerbara AutoStore-systemet tillsammans med Swisslogs SynQ programvara. Utvecklingspotentialen på Swisslog är betydande. Att ta en ny ledarroll i ett framgångsrikt team av specialistkonsulter, systemdesigners och projektledare är ett enormt incitament för mig, säger Jens Schmale, Senior Vice President Swisslog AutoStore.

Fler nyheter

Ny studie kartlägger effektivare last-mile-transporter vid e-handel

E-handeln av dagligvaror fortsätter att öka och det finns förutsättningar för effektivisering av transporterna den sista sträckan till kund. Mot den bakgrunden har VTI och Chalmers Industriteknik dragit igång en förstudie som ska utveckla logistiklösningar som kan göra last-mile-transporterna mer energieffektiva. Studien ska generera ny kunskap för olika logistiklösningar som möjliggör kostnads- och transporteffektivitet och samtidigt håller en tillräckligt hög servicenivå mot kund.

Läs mer »

Toyota Material Handling effektiviserar och automatiserar hos Martin & Servera Logistik

Restauranggrossisten Martin & Serveras logistikbolag har givit truck- och logistikföretaget Toyota Material Handling Sweden i uppdrag att hjälpa företaget att rationalisera, effektivisera och därmed sänka företagets kostnader. Samarbetsavtalet som har slutits omfattar även service på Martin & Serveras samtliga truckar över hela landet, i dagsläget cirka 800, varav de flesta är lagertruckar.

Läs mer »

Volvo Group Venture Capital investerar i marknadsplats för frakttjänster

Volvo Group Venture Capital AB, som ägs av AB Volvo, har investerat i Adnavem, en marknadsplats på nätet för frakttjänster. Adnavem erbjuder transporter utan mellanhänder med fokus på Asien och norra Europa. Bolaget grundades 2017 och är baserat i Göteborg. Genom att tillhandahålla en tjänst där transportköparen gör sitt eget val av tjänsteleverantör för varje del av logistiskkedjan driver de förändring inom transport- och logistikindustrin. Hur stor ägarandelen och köpeskillingen är har inte offentliggjorts.

Läs mer »