Swisslog utser chef för sin AutoStore-verksamhet i Europa

För att ytterligare optimera och driva sin europeiska AutoStore-verksamhet har Swisslog utsett Jens Schmale till Senior Vice President Swisslog AutoStore per den 1 september 2020.

– Vi är mycket nöjda med att ha utnämnt Jens Schmale, en beprövad intralogistikexpert och specialist inom AutoStore-sektorn, som en del av vårt team. Med sitt kunnande kommer han att ytterligare stärka Swisslogs marknadsposition som en ledande AutoStore-integratör med fler än 2000 levererad anläggningar över hela världen och aktivt främja vår fokusstrategi, säger Dr. Christian Baur, vd på Swisslog i en kommentar.

Jens Schmale har omfattande expertis inom utveckling av OEM-relaterade försäljnings-, implementerings- och serviceorganisationer. Innan han började på Swisslog var han bland annat verkställande direktör för en lokalt verksam AutoStore-distributör och under många år försäljningschef inom branschen för industritruckar.

– Jag ser väldigt mycket fram emot den här spännande utmaningen. Det är en stor efterfrågan på flexibla och hållbara logistiklösningar. I detta avseende är vi utmärkt positionerade med det unikt konfigurerbara AutoStore-systemet tillsammans med Swisslogs SynQ programvara. Utvecklingspotentialen på Swisslog är betydande. Att ta en ny ledarroll i ett framgångsrikt team av specialistkonsulter, systemdesigners och projektledare är ett enormt incitament för mig, säger Jens Schmale, Senior Vice President Swisslog AutoStore.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »