Swisslog utser chef för sin AutoStore-verksamhet i Europa

För att ytterligare optimera och driva sin europeiska AutoStore-verksamhet har Swisslog utsett Jens Schmale till Senior Vice President Swisslog AutoStore per den 1 september 2020.

– Vi är mycket nöjda med att ha utnämnt Jens Schmale, en beprövad intralogistikexpert och specialist inom AutoStore-sektorn, som en del av vårt team. Med sitt kunnande kommer han att ytterligare stärka Swisslogs marknadsposition som en ledande AutoStore-integratör med fler än 2000 levererad anläggningar över hela världen och aktivt främja vår fokusstrategi, säger Dr. Christian Baur, vd på Swisslog i en kommentar.

Jens Schmale har omfattande expertis inom utveckling av OEM-relaterade försäljnings-, implementerings- och serviceorganisationer. Innan han började på Swisslog var han bland annat verkställande direktör för en lokalt verksam AutoStore-distributör och under många år försäljningschef inom branschen för industritruckar.

– Jag ser väldigt mycket fram emot den här spännande utmaningen. Det är en stor efterfrågan på flexibla och hållbara logistiklösningar. I detta avseende är vi utmärkt positionerade med det unikt konfigurerbara AutoStore-systemet tillsammans med Swisslogs SynQ programvara. Utvecklingspotentialen på Swisslog är betydande. Att ta en ny ledarroll i ett framgångsrikt team av specialistkonsulter, systemdesigners och projektledare är ett enormt incitament för mig, säger Jens Schmale, Senior Vice President Swisslog AutoStore.

Fler nyheter

Outnorth automatiserar med AutoStore

När outdoorföretaget Outnorth flyttar sitt lager från Växjö till Göteborg automatiseras samtidigt lagret med en AutoStore-lösning från Element Logic. Målet är att förbättra effektiviteten i leveransen till kunderna.

Läs mer »

PostNord Logistics Award 2021 – nominera senast den 14 februari

På grund av pandemins framfart ställdes evenemanget PostNord Logistics Award in 2020. Nu är det åter dags att dela ut Sveriges största logistikpris. Den 13 april koras Sveriges mest innovativa logistiklösning i samband med ett livesänt digitalt evenemang – nomineringar kan göras fram till den 14 februari.

Läs mer »