Thomas Klyvo ny director EMEA North på Blue Yonder – rekryteras från SAP

Thomas Klyvo har utsetts till Director EMEA North på Blue Yonder. Thomas har en lång karriär inom Supply Chain Management och logistik. Närmast kommer han från en liknande befattning på SAP, där han arbetat i fyra år och han var dessförinnan partner på konsultföretaget Implement Consulting Group under åtta år.

– Jag har länge följt Blue Yonder som är en ledande aktör för mjukvarulösningar för supply chain. Behovet av att snabbare och flexiblare kunna möta nya villkor är grunden för det ökade intresset för machine learning (ML) och AI i supply chain, ett område där Blue Yonder har tagit på sig ledartröjan. Jag ser mycket fram emot min nya roll och att få arbeta med alla våra fantastiska kunders digitala transformationsresa och med Blue Yonders vassa nordiska team, säger Thomas Klyvo.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »