Max Larsson, vd Tranemo Textil AB

Tranemogruppen automatiserar

Tranemogruppen – en ledande leverantör av tekniskt avancerade skydds- och arbetskläder som motstår hetta, eldsflammor, kemikalier m.m. – har automatiserat sitt tidigare manuella lager i Tranemo med en AutoStore från Element Logic. Syftet med automationen är att spara plats, effektivisera logistiken och framtidssäkra bolagets tillväxt. 

I Tranemos befintliga lager, som tidigare var helt manuellt, har en AutoStore installerats som består av 19 000 lådor (och plats för 22 500), 10 robotar och 3 portar. Det nya systemet ger Tranemo en lagerkapacitet på 200 orderrader per timme.

– Vi har haft en bra tillväxt senaste åren och var därmed tvungna att se över vår lagersituation. Att då välja en yteffektiv och skalbar lösning gör att vi kan fortsätta växa utan att behöva investera i ny lagerlokal. När systemet är intrimmat tror vi oss även kunna höja vår kundservice utan att öka personalstyrkan, säger Max Larsson, vd på Tranemo Textil AB.

– Tranemo såg fördelarna med att installera AutoStore sett till yteffektivitet, hanteringskapacitet och enklare processer. En stor fördel är att det sparar upp till 80 procent golvyta jämfört med ett manuellt lagersystem. Det betyder att man kan uppnå samma resultat på en mindre yta, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sweden.

Tranemogruppen bildades 1934 och har en vision om att ingen ska skadas allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde ha förebyggt olyckan eller lindrat konsekvenserna av den. Koncernen har dotterbolag i Storbritannien, Holland, Tyskland, Danmark, Finland och Norge samt samarbetspartners i Portugal och Polen.

Fler nyheter

Optilogic och Langebæk i strategiskt samarbete

Langebaek och Optilogic etablerat ett strategiskt partnerskap med ambitionen att leverera ett ökat värde till nordiska kunder genom ett erbjuda en kombination av Optilogics teknologilösningar och Langebaeks expertis inom Supply Chain Design.

Läs mer »

Hälsokraft effektiviserar sitt lagerplock med över 400 procent

I juni 2023 flyttade hälsokostkedjan Hälsokraft till sitt nya logistikcenter i Tumba. För att fortsätta att serva kunderna effektivt och öka servicegraden investerade bolaget i en AutoStore-lösning från Element Logic. Hälsokraft startades 1993 och bedriver e-handel och butikshandel genom 60 handlarägda butiker över hela Sverige.

Läs mer »