Max Larsson, vd Tranemo Textil AB

Tranemogruppen automatiserar

Tranemogruppen – en ledande leverantör av tekniskt avancerade skydds- och arbetskläder som motstår hetta, eldsflammor, kemikalier m.m. – har automatiserat sitt tidigare manuella lager i Tranemo med en AutoStore från Element Logic. Syftet med automationen är att spara plats, effektivisera logistiken och framtidssäkra bolagets tillväxt. 

I Tranemos befintliga lager, som tidigare var helt manuellt, har en AutoStore installerats som består av 19 000 lådor (och plats för 22 500), 10 robotar och 3 portar. Det nya systemet ger Tranemo en lagerkapacitet på 200 orderrader per timme.

– Vi har haft en bra tillväxt senaste åren och var därmed tvungna att se över vår lagersituation. Att då välja en yteffektiv och skalbar lösning gör att vi kan fortsätta växa utan att behöva investera i ny lagerlokal. När systemet är intrimmat tror vi oss även kunna höja vår kundservice utan att öka personalstyrkan, säger Max Larsson, vd på Tranemo Textil AB.

– Tranemo såg fördelarna med att installera AutoStore sett till yteffektivitet, hanteringskapacitet och enklare processer. En stor fördel är att det sparar upp till 80 procent golvyta jämfört med ett manuellt lagersystem. Det betyder att man kan uppnå samma resultat på en mindre yta, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sweden.

Tranemogruppen bildades 1934 och har en vision om att ingen ska skadas allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde ha förebyggt olyckan eller lindrat konsekvenserna av den. Koncernen har dotterbolag i Storbritannien, Holland, Tyskland, Danmark, Finland och Norge samt samarbetspartners i Portugal och Polen.

Fler nyheter

WSJ: USA och Kina frikopplas än mer

Amerikanska företag väljer bort Kina, konstateras Wall Street Journal i veckan. Importen från Kina till USA ökade förvisso med 1,5 procent från mars till april, men Kinas andel av den amerikanska varuimporten sjönk till den lägsta nivån sedan 2006.

Läs mer »

NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna

Modeföretaget NA-KD etablerar nytt lager i Nederländerna och väljer ytterligare en AutoStore-lösning från Element Logic. Sedan tidigare har NA-KD en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona, varifrån den nordiska marknaden försörjs. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för marknaden utanför Norden. NA-KDs AutoStore blir en av de största som någonsin installerats i landet.

Läs mer »

KNAPP lanserar modulära skyttellösningen PickEngine

KNAPP lanserar nu den modulära skyttellösningen PickEngine, som beskrivs som ”en seriös utmanare inom standardiserad lagerautomation”. PickEngine är en modulärt uppbyggd skyttellösning med en implementeringstid på cirka sex månader, och därmed lämplig för både stora och små företag som efterfrågar ett snabbt och flexibelt AS/RS-system (automated storage and retrieval system).

Läs mer »