UBERiZATION OF FREIGHT – Snart är uber i EUROPA

Förra veckan berättade Uber att en lansering av Uber Freight inom kort kommer att ske i även Europa. Därmed exporteras det framgångsrika konceptet för första gången från hemmamarknaden USA, där verksamheten lanserades för två år sedan. Med Europasatsningen tas ett första steg mot att åstadkomma en effektiv och transparent global transportmarknad, säger Uber i en blogpost.

Uber Freight lanseras inledningsvis i Holland under de närmaste veckorna. Därmed kommer lokala transportbolag och chaufförer kunna anslutas till Ubers plattform. När Uber Freight lanserade sin första app i USA så introducerades en mer transparent prissättning, fasta priser och transportörer och chaufförer gavs möjlighet att boka körningar via appen. På detta sätt är affärsidén att reducera tiden för att prisförhandla och boka. Ambitionen är under året lansera Uber Freight på fler europeiska marknader.

Källa: Uber Freight

Fler nyheter

SCE #4 2019

SCE #4 2019 är tryckt och klar. Distribueras till tusentals mottagare under vecka 38, plus som nedladdningsbar pdf till ytterligare ett stort antal läsare. Denna gång är huvudtemat Lär av pionjärerna – vad kan vi lära av best practice. Ur innehållet: Tema: Lär av pionjärerna – vad kan vi lära av best practice Logistikdriven affärsutveckling, Erik

Läs mer »

AMAZON BLIR DELÄGARE I CARGOJET

Amazon fortsätter att ackvirera allt större logistikresurser inom alla områden från first-, till middle- och last-mile. Den senaste satsningen är ett strategiskt avtal med kanadensiska fraktbolaget Cargojet. Företagen har sedan tidigare ett samarbete som nu fördjupas samtidigt som Amazon får en 14,9-procentig minoritetspost i Cargojet i utbyte mot vissa garanterade framtida fraktintäkter.

Läs mer »