Världens största Autostore expanderas

Världens största AutoStore finns hos Boozt i Ängelholm. Nu utökas kapaciteten ytterligare i samarbete med Element Logic.

Boozts AutoStore-anläggning består av 380 000 lådor och 384 robotar. Med kommande expansion kommer kapaciteten i ett första steg att ökas med ytterligare 130 000 lådplatser/lokationer, 50 000 lådor och 30 robotar.

– Vi är mycket nöjda över att ta vår automatisering och utveckling vidare med Element Logic och AutoStore. Under expansionsfasen har vi fortfarande 99,7% drifttid –och 90% av leveranser når kunden inom 1-2 dag efter beställningen, säger Lars Lindgaard, som dagarna utsetts till Chief Supply Chain Officer på Boozt med placering i koncernledningen.

Sedan partnerskapet mellan Boozt och Element Logic startade i 2017 har samarbetet mellan bolagen utvecklats och fördjupats. I takt med att e-handeln växer har lösningarna från AutoStore och Element Logic hjälpt till att generera både precision, speed-to-market och produktivitetsvinster. Element Logics fokus är att leverera lönsamma lagerlösningar för sina kunder – ofta på hårt tidspressade scheman. 

– Världens största AutoStore-installation är fortfarande världens största. E-handeln växer fortsatt i stor takt och Boozt ligger definitivt i framkant med hög grad av dagen-efter-leveranser. Den flexibilitet, skalbarhet och effektivitet som utmärker AutoStore kommer ge Boozt en fortsatt överlägsen konkurrensfördel på marknaden framöver, säger Thomas Karlsson, vd på Element Logic Sweden.

Fler nyheter

DHL Supply Chain satsar på plattform med AI-driven robotteknik

DHL Supply Chain har i dagarna lanserat en plug & play-plattform med AI-driven robotteknik, i samarbete med Microsoft och Blue Yonder. Robotplattformen uppges förkorta integrerings- och programmeringstiden för nya automationsenheter i lageranläggningar. Lösningen, som bygger på Microsoft Azure IoT och molnplattformstjänster, ger även fler möjligheter att välja robotsystem som ska täcka olika typer av behov.

Läs mer »

PostNord testar paketboxar i Stockholm

Efter sommaren kommer PostNord erbjuda leverans till paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxar placeras på konsumentnära platser runt om Stockholm. Målet är att efter en första pilottest ytterligare utöka leveransmetoden till fler platser i landet.

Läs mer »