Vi ses på Logistik & Transport!

En vecka kvar till mässan och konferensen Logistik & Transport i Göteborg (8-9 nov). Supply Chain Effect är självklart på plats som mediapartner och en nordisk, ledande kanal till de främsta beslutsfattarna inom supply chain management och logistik. Vi arrangerar dessutom två spännande paneldiskussioner som du inte bör missa.

Du hittar oss i vimlet och ibland i monter D04:21. På tisdag den 8 november arrangerar vi en diskussion om logistikautomation ­– Automationsboomen – trender och tendenser – under ledning av Stefan Karlöf, chefredaktör Supply Chain Effect. Deltagare i samtalet är Anders Bohlin, försäljningschef Element LogicPredrag Djukanovic, försäljningschef Swisslog, Tobias Henriksson, Head of Sales and Marketing, Knapp Nordics och Kristian Brink, Sales Project Manager TGW.

Den 9 november arrangeras ett samtal om Resiliens och hållbarhet i supply chain, det vill säga om motståndskraftiga och hållbara försörjningskedjor, under ledning av Stefan Karlöf, chefredaktör Supply Chain EffectDeltagare i det samtaler är Niklas Rönnbäck, vd IMI Supply Chain Solutions, Lars Persson, VP Sales Customs EMEA, Descartes Systems och Staffan Persson och Global Presales Director SiB Solutions.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »