Warehouse

Volati Handel Service digitaliserar lagren med Zetes

Volati Handel Service (VHS) har fattat beslut om att implementera lagerlösningen ZetesMedea från Zetes på sina två lagercenter i Malmö. Ambitionen är att på sikt digitalisera verksamhetens logistikprocesser maximalt. 

 Med ZetesMedea kan processer uppgraderas och funktionalitet läggas till i takt med att behoven förändras. En viss process kan moderniseras, exempelvis optimering av orderplock, och därefter  kan processer som inventering och leveransverifikation läggs till i samma system. I ett första steg i VHS digitaliseringsprojekt har röstplockslösningen ZetesMedeaVoice implementerats. 

– Det nya systemet har många fördelar, framförallt får vi en helhetslösning där system och hårdvara kan användas i många olika processer som vid godsmottagning och inlagring, fram till plock och pack. Detta gör att vi kan skala upp och vidare utveckla våra lager samtidigt som vi kan maximera vår teknikinvestering, säger Tommy Petersen, lager- och logistikchef på VHS. 

Den multimodala röstigenkänningstekniken gör det möjligt att kombinera den senaste röstplocksteknologin med andra former för datafångst som streckkodsskanning och RFID. Denna bärbara teknik guidar operatörer genom sina rutinprocesser och gör att de kan arbeta handsfree. Men till skillnad från traditionella röstplockssystem kräver nästa generations system minimal utbildning – operatörerna loggar bara in, upprepar några nyckelfraser och kan börja arbeta omedelbart. 

– Vi valde inte att arbeta med Zetes enbart på grund av deras lagerlösning utan också för det förtroende vi fått för personerna involverade i projektet. De har varit flexibla och kundorienterade och vi känner oss trygga med deras support, säger Tommy Petersen.

Fler nyheter

Matsmart automatiserar i nytt klimatsmart lager

E-handlaren Matsmart investerar i ett nytt, automatiserat och över 20 000 kvadratmeter stort lager i Örebro. Automationslösningen är e-handelsfavoriten AutoStore, som levereras av Element Logic. I det nya solcellsdrivna lagret, som beräknas tas i drift våren 2022, kommer 149 robotar effektivt hjälpa personalen att plocka och packa varor.

Läs mer »

SCE#2 2021

Tema: Framtidens lager- och materialhantering Personlig intervju med Kristina Lukes, vd Nelly Group “Ahlsell ska vara den digitala branschledaren” – intervju med Lars Gezelius, CDO Ahlsell Group Så kan vi bättre dela och använda data i supply chain E-handeln ökar behovet av Micro-fulfillment centers – intervju med Maria Stjärne, Head of Sales Nordic, Swisslog Nytta

Läs mer »