Warehouse

Volati Handel Service digitaliserar lagren med Zetes

Volati Handel Service (VHS) har fattat beslut om att implementera lagerlösningen ZetesMedea från Zetes på sina två lagercenter i Malmö. Ambitionen är att på sikt digitalisera verksamhetens logistikprocesser maximalt. 

 Med ZetesMedea kan processer uppgraderas och funktionalitet läggas till i takt med att behoven förändras. En viss process kan moderniseras, exempelvis optimering av orderplock, och därefter  kan processer som inventering och leveransverifikation läggs till i samma system. I ett första steg i VHS digitaliseringsprojekt har röstplockslösningen ZetesMedeaVoice implementerats. 

– Det nya systemet har många fördelar, framförallt får vi en helhetslösning där system och hårdvara kan användas i många olika processer som vid godsmottagning och inlagring, fram till plock och pack. Detta gör att vi kan skala upp och vidare utveckla våra lager samtidigt som vi kan maximera vår teknikinvestering, säger Tommy Petersen, lager- och logistikchef på VHS. 

Den multimodala röstigenkänningstekniken gör det möjligt att kombinera den senaste röstplocksteknologin med andra former för datafångst som streckkodsskanning och RFID. Denna bärbara teknik guidar operatörer genom sina rutinprocesser och gör att de kan arbeta handsfree. Men till skillnad från traditionella röstplockssystem kräver nästa generations system minimal utbildning – operatörerna loggar bara in, upprepar några nyckelfraser och kan börja arbeta omedelbart. 

– Vi valde inte att arbeta med Zetes enbart på grund av deras lagerlösning utan också för det förtroende vi fått för personerna involverade i projektet. De har varit flexibla och kundorienterade och vi känner oss trygga med deras support, säger Tommy Petersen.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »