Isabelle Baumann, VP Connected Services, Zalando SE. Foto: Peter Phillips

Isabella Baumann, Zalando: ”Vi vill bli Europas ledande plattform för modelogistik”

  • 16 februari 2021

Hur påverkas Supply Chains av digitalisering, hållbarhet och e-handels framfart? I detta avsnitt av Supply Chain 600 Seconds möter vi Isabelle Baumann, en person som brinner för supply chain, logistik och retail och som sedan en månad har tagit sig an rollen som Vice President Connected Network på nätjätten Zalando.

Isabelle har en omfattande praktisk erfarenhet av digitalisering och affärsutveckling i supply chain, både från stora globala organisationer och i start-ups. Hennes vision är att Zalando om några år ska vara den aktör som på ett hållbart sätt orkestrerar modebranschens logistik i Europa. Se intervjun med Isabelle här!

SCE600SEC – inspiration och kunskapsdelning på tio minuter!

I ett samarbete mellan Supply Chain Effect och Transport Management-företaget Unifaun presenteras under ett par månader 2021 ett tiotal filmade intervjuer kring dessa ämnen. Supply Chain Effects chefredaktör, Stefan Karlöf intervjuar spännande personer som ägnar tid och energi åt att utveckla framgångsrika logistikkedjor. 

– När vi på grund av nuvarande pandemi inte kan träffas som vanlig är intervjuer på distans en bra lösning. Det är att de ämnen vi lägger extra tid på i intervjuerna; digitalisering, hållbarhet och e-handel har en stor påverkan på försörjningskedjorna. Med SCE600SEC. inspireras du som tittare av seniora personer som delar med sig av hur de tänker kring dessa centrala frågor, säger Stefan Karlöf och betonar att SCE600SEC. är ett koncept som framöver kommer att genomföras med fler partners.

Se en introtrailer för intervjuserien!

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »