Isabelle Baumann, VP Connected Services, Zalando SE. Foto: Peter Phillips

Isabella Baumann, Zalando: “Vi vill bli Europas ledande plattform för modelogistik”

  • 16 februari 2021

Hur påverkas Supply Chains av digitalisering, hållbarhet och e-handels framfart? I detta avsnitt av Supply Chain 600 Seconds möter vi Isabelle Baumann, en person som brinner för supply chain, logistik och retail och som sedan en månad har tagit sig an rollen som Vice President Connected Network på nätjätten Zalando.

Isabelle har en omfattande praktisk erfarenhet av digitalisering och affärsutveckling i supply chain, både från stora globala organisationer och i start-ups. Hennes vision är att Zalando om några år ska vara den aktör som på ett hållbart sätt orkestrerar modebranschens logistik i Europa. Se intervjun med Isabelle här!

SCE600SEC – inspiration och kunskapsdelning på tio minuter!

I ett samarbete mellan Supply Chain Effect och Transport Management-företaget Unifaun presenteras under ett par månader 2021 ett tiotal filmade intervjuer kring dessa ämnen. Supply Chain Effects chefredaktör, Stefan Karlöf intervjuar spännande personer som ägnar tid och energi åt att utveckla framgångsrika logistikkedjor. 

– När vi på grund av nuvarande pandemi inte kan träffas som vanlig är intervjuer på distans en bra lösning. Det är att de ämnen vi lägger extra tid på i intervjuerna; digitalisering, hållbarhet och e-handel har en stor påverkan på försörjningskedjorna. Med SCE600SEC. inspireras du som tittare av seniora personer som delar med sig av hur de tänker kring dessa centrala frågor, säger Stefan Karlöf och betonar att SCE600SEC. är ett koncept som framöver kommer att genomföras med fler partners.

Se en introtrailer för intervjuserien!

Fler nyheter

Panasonic förvärvar Blue Yonder – värderas till 72 miljarder kronor

Panasonic Corporation förvärvar Blue Yonder – en globalt ledande aktör för digitala end-to-end-lösningar i supply chain. Panasonic förvärvade redan i juli 2020 20 % av aktierna i Blue Yonder och förvärvar nu resterande 80 % av bolagets aktier. Sammantaget kostar förvärvet Panasonic 8,5 miljarder USD, vilket innebär att Blue Yonder värderas till cirka 72 miljarder kronor. Säljare är Mountain Capital och Blackstone.

Läs mer »

Matsmart automatiserar i nytt klimatsmart lager

E-handlaren Matsmart investerar i ett nytt, automatiserat och över 20 000 kvadratmeter stort lager i Örebro. Automationslösningen är e-handelsfavoriten AutoStore, som levereras av Element Logic. I det nya solcellsdrivna lagret, som beräknas tas i drift våren 2022, kommer 149 robotar effektivt hjälpa personalen att plocka och packa varor.

Läs mer »