UBERiZATION OF FREIGHT – Snart är uber i EUROPA

Förra veckan berättade Uber att en lansering av Uber Freight inom kort kommer att ske i även Europa. Därmed exporteras det framgångsrika konceptet för första gången från hemmamarknaden USA, där verksamheten lanserades för två år sedan. Med Europasatsningen tas ett första steg mot att åstadkomma en effektiv och transparent global transportmarknad, säger Uber i en blogpost.

Uber Freight lanseras inledningsvis i Holland under de närmaste veckorna. Därmed kommer lokala transportbolag och chaufförer kunna anslutas till Ubers plattform. När Uber Freight lanserade sin första app i USA så introducerades en mer transparent prissättning, fasta priser och transportörer och chaufförer gavs möjlighet att boka körningar via appen. På detta sätt är affärsidén att reducera tiden för att prisförhandla och boka. Ambitionen är under året lansera Uber Freight på fler europeiska marknader.

Källa: Uber Freight





Fler nyheter

Positivt trendbrott i e-handeln

I dagarna släppte Svensk Handel den senaste upplagan av Svensk e-handelsindikator (mars 2024). Rapporten visar att den svenska e-handeln växer under årets första kvartal, vilket inte har hänt de senaste två åren.

Läs mer »

DHL Express rankas högt som arbetsplats

DHL Express uppger i ett pressmeddelande att företaget återigen har rankats högt i Great Place to Works (GPTWs) årliga rankning av certifierade företag, vilket är ett erkännande av en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och känner sig engagerade.

Läs mer »