Amazon: ”Storskaliga drönarleveranser inom ett antal månader”

På en blog-sida meddelar Amazons Jeff Wilke, CEO för Amazon Worldwide Consumer​, att företaget avser att brett börja med paketleveranser med flygande elektriska drönare inom ett antal månader. De egenutvecklade elektriska drönarna flyga sträckor på upp till 2,5 mil och leverera paket som väger max 2,2 kilo. En drönarleverans från Amazons logistiknätverk ska ta under en halvtimme att utföra.

Jeff Wilke uppger att den senaste drönardesignen har utvecklats kraftigt med avseende på effektivitet, stabilitet och säkerhet och utgör state-of-the-art på marknaden. Drönaren kan starta och landa vertikalt som en helikopter, men flyger mer aerodynamiskt som ett flygplan. Nyligen införde Amazon endagsleverans som standard för tjänsten Prime och möjlighet till samma-dag-leverans. Med drönarleveranser tas ett stort steg mot att ytterligare korta ner leveranstiderna.

https://blog.aboutamazon.com/transportation/a-drone-program-taking-flight

Fler nyheter

Descartes förvärvar tull- och RFID-expert

Descartes Systems Group, med flera kontor i Norden, förvärvar Aerospace Software Developments (ASD) – ett programvaruföretag inom tull för logistikleverantörer samt RFID-lösningar för flyglogistik. Den nya tekniken uppges komma att stötta Descartes befintliga nordiska kunder som använder Descartes Global Logistics Network (GLN).

Läs mer »

PMI steg till 51,4 – fortsatt uppåt i industrin

PMI-total (Inköpschefsindex) noterades i april till 51,4 från 50,4 i mars och är därmed den andra månaden i rad som indexet är i tillväxtzonen (över 50-nivån). Orderingången fortsätter att förbättras och blev i april den högsta på över två år.

Läs mer »