IMIs VD Niklas Rönnbäck i samband med företagets kund- och partnerkonferens den 6 september.

Snabbväxaren IMI förvärvar Millbyte Solutions

Sedan anrika Industri-Matematik, numera IMI Supply Chain Solutions, förvärvades av Priveq i januari 2021 har företaget påbörjat en imponerande tillväxtresa. Antalet anställda har fördubblats och isomras presenterades förvärvet av norska Agrippa Solutions. I dagarna offentliggjordes även köpet av Millbyte Solutions med bas i Östersund.

Genom IMI:s förvärv av Millbyte Solutions lanseras inom kort ett nytt molnbaserat WMS och transporthanteringssystem för e-handelsföretag. Grunden är Millbytes användarvänliga molnlösning som redan används av företag som aim’n, Twistshake of Sweden och Granada AS. IMIs Niklas Rönnbäck är än så länge lite hemlighetsfull, men utlovar mer information om förvärvet och det nya erbjudandet inom kort.

Millbyte Solutions är ett mjukvaru- och logistikföretag som utvecklar och levererar innovativ teknologi för supply chain fulfillment för e-handeln, omnikanal och sista-milen-leverans.

Fler nyheter

Descartes förvärvar tull- och RFID-expert

Descartes Systems Group, med flera kontor i Norden, förvärvar Aerospace Software Developments (ASD) – ett programvaruföretag inom tull för logistikleverantörer samt RFID-lösningar för flyglogistik. Den nya tekniken uppges komma att stötta Descartes befintliga nordiska kunder som använder Descartes Global Logistics Network (GLN).

Läs mer »

PMI steg till 51,4 – fortsatt uppåt i industrin

PMI-total (Inköpschefsindex) noterades i april till 51,4 från 50,4 i mars och är därmed den andra månaden i rad som indexet är i tillväxtzonen (över 50-nivån). Orderingången fortsätter att förbättras och blev i april den högsta på över två år.

Läs mer »