DHL Supply Chain investerar i ”koldioxidneutrala lager”

DHL Supply Chain uppger i ett pressmeddelande att bolaget utvecklar 14 stycken så kallade koldioxidneutrala lager, med en total lageryta om 400 000 kvadratmeter. Lagren etableras i Sverige samt i Tyskland, Nederländerna, Finland, Italien och Polen. Lagren är strategiskt placerade för att dra maximal nytta av närheten till de europeiska logistikmarknaderna.

Syftet med satsningen är att stödja kunden i deras tillväxt på några av de främsta europeiska marknaderna. Enligt ett pressmeddelande från DHL Supply Chain kommer samtliga lagerbyggnader ha tekniskt moderna specifikationer och bli viktiga nav för bolagets nationella och internationella kunder. Byggnaderna uppfyller hållbarhetskriterier som BREEAM Excellent och EPC A, följa EU:s taxonomi samt genomgå utvärderingen Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM).

– Utvecklingen av 400 000 kvadratmeter koldioxidneutrala lager är ett viktigt strategiskt steg för oss då vi vill tillgodose våra kunders ökande efterfrågan på mer hållbara lagerutrymmen vid strategiska marknader. Våra lager utvecklas i enlighet med höga krav; vare sig det är hållbarhet, digitalisering, plats eller annat. Direkt anslutning eller närhet till viktiga marknader ger oss möjligheten att ytterligare förbättra leveranstiderna för våra kunder, samtidigt som det hjälper oss att skapa attraktiva jobb i området. Dessa faktorer gör oss och våra kunder ännu mer framgångsrika, och leder vägen till en mer hållbar framtid, säger Hendrik Venter, vd för DHL Supply Chain EMEA.

Var det svenska lagret kommer att lokaliseras och den närmare definitionen av ”koldioxidneutrala lager” framgår inte av pressmeddelandet.

Fler nyheter

Paulig och Einride i samarbete för elektrifierade transporter

Livsmedelskoncernen Paulig tar ett steg mot en mer hållbar logistik genom att samarbeta med Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport. Tillsammans strävar de efter att reducera CO2e-utsläppen genom att elektrifiera Pauligs största transporter av Santa Maria-produkter i Sverige, med en planerad utsläppsminskning på upp till 87 procent på utvalda rutter. Samarbetet är ett steg i Pauligs ambition att halvera sina utsläpp från hela värdekedjan fram till 2030.

Läs mer »

Kappahl Group väljer Vanderlande och Consafe Logistics som partners för ny distributionscentral

Under 2026 flyttar Kappahl Group logistiken från sin nuvarande distributionscentral i Mölndal till ett nybyggt logistikcenter i Arendal vid Göteborgs hamn. Nu står det klart att det blir Vanderlande som kommer leverera automationslösningarna i den 34 000 kvadratmeter stora fastigheten och Consafe Logistics levererar mjukvaran ASTRO WMS som ska styra hela anläggningen.

Läs mer »