Mikael Holmqvist, vd på KNAPP Nordics och interieör från Apotekets nya högautomatiserade e-handelslager.

Apotekets nya e-handelslager går live med automation från KNAPP

När Apoteket hösten 2023 slår upp portarna till sitt nya 20 000 kvadratmeter stora e-handelslager i Eskilstuna är det KNAPP som står bakom automationslösningen. Apotekets e-handel har vuxit starkt de senaste åren och för att möta den kraftigt ökande efterfrågan togs 2021 det strategiska beslutet att investera i ett nytt e-handelslager.

– Efter en noggrann analys av Apotekets behov föreslog vi en lösning som bygger på KNAPP-Store i kombination med CBS (Central Belt System). Systemet är helintegrerat med överordnade affärs- och ordersystem och hämtar information från en inkommen beställning och matar automatiskt ut rätt produkt i den förpackning som ska transportera varan till kunden. Dessutom innehåller lösningen manuella stationer för plockning och packning, eftersom vissa av Apotekets produkter kräver manuell hantering av farmaceut, säger Mikael Holmqvist, vd på KNAPP Nordics.

Hög automationsgrad i komplex miljö

Apoteket räknar med att närmare 95 procent av alla beställningar kommer att packas automatiskt. Detta ger en hög automationsgrad och en lösning som är optimerad för att möta Apotekets komplexa kombination av läkemedel av olika känslighetsgrad, samt en mängd andra produkter.

– Apoteket får nu en hållbar och framtidssäker lösning som ger komplett kontroll över hela deras e-handel. Installationen är en av de mest avancerade i branschen, med teknik som fullt ut stödjer Apotekets ambitioner inom e-handel. När lagret nu går live har Apoteket en toppmodern och automatiserad lösning som gör att de kan fortsätta växa och utvecklas under många år framöver, konstaterar Mikael Holmqvist.

Fler nyheter

Consafe Logistics lanserar ny logotyp

WMS-leverantören Consafe Logistics har efter 21 år valt att uppdatera sin företagslogotyp. Förändringen ska symbolisera företagets utveckling och ambition att ligga i framkant inom supply chain.

Läs mer »