Peter Ervasalo, vd DHL Express Sverige och Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare på Sveriges Olympiska Kommitté.

DHL Express officiell logistikpartner till SOK

DHL Express blir officiell logistikpartner till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Ett partnerskap som bygger på gemensamma värderingar och en strävan efter hållbarhet – och syftar till att stödja SOK inför kommande olympiska evenemang, uppger de båda parterna i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över att bli officiell logistikpartner till Sveriges Olympiska Kommitté, säger Peter Ervasalo, vd DHL Express Sverige, som erbjuder internationella kurir- och expressleveranser.

Både DHL Express och SOK delar en stark vilja att minimera sin miljöpåverkan och främja hållbara praxis. Som en del av samarbetet kommer DHL Express att arbeta tillsammans med SOK för att minska klimatavtrycket och främja miljövänliga lösningar inom logistikområdet.

– Vi delar gemensamma värderingar med SOK och är engagerade i att stödja deras vision och framgång. Med våra engagerade och kunniga medarbetare, vår pålitliga logistik och vår strävan efter hållbarhet kommer vi att säkerställa att SOK kan fokusera på att leverera enastående prestationer för Sverige på den internationella arenan, säger Peter Ervasalo.

DHL Express har erfarenhet av att leverera logistik vid tidskritiska evenemang. Som officiell logistikpartner kommer DHL Express att stödja SOK genom att erbjuda skräddarsydda logistiklösningar för att säkerställa att utrustning och material når destinationen i tid. DHL Express kommer att dra nytta av sin globala nätverkskapacitet och expertis för att möjliggöra smidiga och effektiva leveranser.

– Både förberedelserna och själva spelen är en övning i logistik på världsnivå. Därför känner vi oss väldigt trygga med att ha fått DHL som partner. Vi ser fram emot ett långt och hållbart samarbete, säger Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare på Sveriges Olympiska Kommitté.

Fler nyheter

Paulig och Einride i samarbete för elektrifierade transporter

Livsmedelskoncernen Paulig tar ett steg mot en mer hållbar logistik genom att samarbeta med Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport. Tillsammans strävar de efter att reducera CO2e-utsläppen genom att elektrifiera Pauligs största transporter av Santa Maria-produkter i Sverige, med en planerad utsläppsminskning på upp till 87 procent på utvalda rutter. Samarbetet är ett steg i Pauligs ambition att halvera sina utsläpp från hela värdekedjan fram till 2030.

Läs mer »

Kappahl Group väljer Vanderlande och Consafe Logistics som partners för ny distributionscentral

Under 2026 flyttar Kappahl Group logistiken från sin nuvarande distributionscentral i Mölndal till ett nybyggt logistikcenter i Arendal vid Göteborgs hamn. Nu står det klart att det blir Vanderlande som kommer leverera automationslösningarna i den 34 000 kvadratmeter stora fastigheten och Consafe Logistics levererar mjukvaran ASTRO WMS som ska styra hela anläggningen.

Läs mer »