Mölnlycke Health Care Oy väljer Swisslog för automatiserad materialhantering

Medicinteknikföretaget Mölnlycke Health Care Oy har valt Swisslog som partner för utveckling av automatiserad materialhantering för sterilisering i sin produktionsanläggning i Mikkeli, Finland.

Tack vare denna lösning kan Mölnlycke Health Care Oy öka automationen i sin produktionsprocess, minska behovet av manuell materialhantering i farliga miljöer och förbättra steriliseringskapaciteten avsevärt. 

– Andra viktiga fördelar med automationen är ökad kostnads- och tidseffektivitet, förbättrad kvalitet samt möjligheter till fortsatt utveckling, säger Mikko Leppähaara, Sales Manager, Swisslog, Finland.

Den valda lösningen består av ett Swisslog Power Store-system med tre pallskyttlar som driver 250 pallplatser, ProMove bansystem samt en lösning för pallbyte. 

– Detta är första gången som vi levererar PowerStore-tekniken i Norden. Det är en teknologi som normalt används i väldigt stora anläggningar, men i det här fallet blir det en lösning som gör det möjligt att hantera stora mängder pallar på mycket kort tid, förklarar Mikko och fortsätter:

– Vi är väldigt glada över att Mölnlycke Health Care Oy har valt oss för detta viktiga projekt baserat på vår förmåga att erbjuda en helhetslösning som även inkluderar vårt WMS SynQ, service och support samt en bred portfölj av lösningar som gör det möjligt att vidareutveckla vårt samarbete i framtiden. 

Planen är att börja implementera automationen under första kvartalet 2025. 

Mölnlycke Health Care är ett världsledande medicintekniskt företag med syfte att revolutionera vården för människor och planet.

Fler nyheter

Historisk satsning på infrastruktur, 1 315 miljarder kronor

Regeringen har beslutat om en proposition med historiskt stora satsningar på transportinfrastrukturen i Sverige. Utgångspunkten är att underhållet för det svenska väg- och järnvägsnätet måste stärkas samtidigt som det behövs investeringar i ny infrastruktur. Propositionen bygger på en överenskommelse mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

Läs mer »