Per Zandrén, vd Aditro Logistics. Foto: Aditro Log

Aditro Logistics förvärvar Cargo Support

Tredjepartslogistikern Aditro Logistics har slutfört förvärvet av förpackningsspecialisten Cargo Support Holding C.S.H. AB. Förvärvet stödjer Aditro Logistics ägare, finska Postis, strategiska mål och stärker Aditro Logistics tillväxtmöjligheter i Sverige.

I ett pressmeddelande uppger Aditro Logistics att förvärvet stärker bolagets tillväxt i Sverige och gör det möjligt att erbjuda ännu mer omfattande och skräddarsydda logistiktjänster till företagets kunder, särskilt inom industrisegmentet.

– Vi vill erbjuda våra kunder ett omfattande utbud av tjänster. Inom fulfilment är mervärdet av funktionella och högkvalitativa förpackningar högt. Cargo Supports kompetens inom förpackningsdesign och produktion, tillsammans med dess kompetenta personal, kommer att ge Aditro Logistics en stor möjlighet att växa ytterligare. Vårt mål är att erbjuda alla logistiktjänster som en one-stop-servicepartner. Nu kan våra kunder få effektiva, skräddarsydda och högkvalitativa förpackningslösningar som en integrerad del av vårt logistikerbjudande, säger Per Zandrén, vd för Aditro Logistics och ansvarig för Postis verksamhet i Sverige.

– Det är fantastiskt att få fortsätta vår historia som en del av Aditro Logistics. Vi får tillgång till resurser som gör att vi kan växa ytterligare. Genom att förena våra krafter kan vi skapa ännu bättre lösningar för våra kunder, oavsett om det handlar om specifika förpackningsprojekt eller kompletta inhouse-lösningar. Vårt DNA är flexibilitet och hög kundanpassning, och det känner jag igen även i Aditro Logistics. Jag ser det här som en perfekt matchning, säger Karl Lundberg, vd för Cargo Support AB.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra transaktionspriset. 

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »