Adlibris framtidssäkrar med automatiserad logistiksatsning – leverantörerna klara

Adlibris bygger ut i Morgongåva och investerar i den senaste tekniken för logistikautomation. Avtal har nu tecknats med Element Logic, SGA och Nöjd AB för att möjliggöra ökad leveransprecision och ännu mer effektiv logistik.

Efter att ha tecknat ett 10-årigt avtal med Företagsparken i Morgongåva för nya lokaler pågår byggnationen och anläggningen beräknas vara i drift under 2025. Initiativet är en strategisk satsning för att bygga en logistiklösning i framkant och därmed befästa Adlibris position som en av de ledande e-handlarna i Norden. För detta har Adlibris valt att teckna avtal med Element Logic för en Autostore-lösning för plockautomation, med SGA för moderna bansystem samt med Nöjd AB för bästa möjliga packautomation.

– Vårt långvariga och framgångsrika samarbete med SGA och Nöjd AB har varit en förutsättning för en effektiv och hållbar e-handelsverksamhet, och vi är glada över att fortsätta utvecklas tillsammans. I och med valet av Element Logic får vi en beprövad, erfaren och flexibel automationsleverantör som gör oss ännu bättre på att erbjuda våra kunder en leveransupplevelse i toppklass. Investeringen stärker vår position som en av de ledande e-handlarna i Norden och den största bokhandeln, säger Jonas Karlén, vd för Adlibris.

Den nybyggda anläggningen kommer att utrustas med högautomatiserade och moderna logistiklösningar som skapar förutsättningar för optimerade logistikflöden.

– Adlibris är en imponerande aktör inom bokhandelsbranschen och vi ser med stor entusiasm fram emot att bistå dem i deras fortsatta resa och utveckling. Genom lagerautomation med AutoStore kommer man att kunna öka sin effektivitet och säkra kundnöjdheten, säger Benny Thögersen, Managing Director på Element Logic Sweden.

Sedan 2017 har SGA levererat bansystem till Adlibris.

– Detta kommer bli en av våra större anläggningar, där vi bidrar med effektiv hantering av paket och bra ergonomi för Adlibris medarbetare, konstaterar Emanuel Mäkinen, vd på SGA.

Även förpackningsspecialisten Nöjd är glada och stolta över det utvidgade samarbetet med Adlibris.

– Vi är mycket stolta över att samarbetet med Adlibris fördjupas och förlängs i och med de nya packautomaterna. Adlibris höga krav på en modern och effektiv logistik är precis det vi vill leverera, Thomas Nöjd, vd på Nöjd AB.

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »