Peter Gyldendal, vd och senior partner på Langebæk.

Blue Equity blir delägare i LangebÆk

Blue Equity inleder ett partnerskap med Langebæk A/S och förvärvar minoritetsandelar i ett av Skandinaviens ledande rådgivande konsultföretag inom Supply Chain Management, logistik och lager.

De befintliga delägarna: Peter Gyldendal, Lars Bek Jensen, Anders Bartholin, Christoph Ohly och John Carstens fortsätter som väsentliga aktieägare. Samtidigt bildas en ny styrelse bestående av respektive Peter Midtgaard som styrelseordförande och Roar Brun Jensen som ledamot. Langebæk A/S grundades 1977 och har idag närmare 40 anställda vid sina kontor i Danmark, Sverige och Norge. Konsultföretaget fungerar som rådgivare på strategisk och operativ nivå baserat på fakta, analyser och väl beprövade processer till företag i norra Europa. På så sätt hjälper Langebæk till genom sin 45 års erfarenhet av värdeskapande lösningar, som skapar mätbara förbättringar i de enskilda funktionerna över hela supply chain. Bland kundera återfinns företag som: Coop, Rema 1000, Salling Group, Jysk, Matas, Novo Nordisk, Elgiganten, Axfood, Elektroskandia, Brødrene Dahl, Lyko samt ett brett utbud av flygplatser och offentliga institutioner, bland annat det danska försvaret, regioner, kommuner och flera sjukhus.

– Vi ser fram emot samarbetet med Blue Equity. De fokuserar på långsiktiga partnerskap med väl fungerande företags fortsatta utveckling. Det har varit viktigt för oss att hitta en partner som ser nya utvecklingsmöjligheter på sikt. Därför tror vi att Blue Equity är rätt match för Langebæk. Samarbetet gör att vi kan fortsätta Langebæks mycket positiva utveckling, inklusive våra mycket skickliga medarbetare och unika företagskultur. Vi kommer med Blue Equity ha en stark partner som delar våra värderingar och ambitioner, säger Peter Gyldendal, vd och Senior Partner i Langebæk.

– Langebæk har stor potential för ytterligare tillväxt. Det är ett solitt företag som med rätt ledning tillsammans med kompetenta medarbetare är redo att ta verksamheten till nästa nivå. Vårt bidrag är utveckling inom ledning, strukturer och processer. Med satsningen på Langebæk tar vi inte bara steget in i ett väletablerat företag med en stark kultur, vi investerar i ett marknadsledande konsulthus inom sitt område och inte att förglömma medarbetarna i företaget Langebæk som representerar en stark och engagerad kompetens, samt en hög kund- och medarbetarnöjdhet och en stark företagskultur. Vi är stolta över att ledningen för Langebæk har valt oss som partners och vi ser fram emot vår resa tillsammans, säger Christian Møller, Managing Partner i Blue Equity.

Blue Equity är en ledande investerare i danska små- och medelstora företag, där man arbetar i nära samarbete med ledningen och tillhandahåller nätverk, kunskap och kapital för att skapa ökat värde.

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »