Dag-Adler Blakseth, CEO Element Logic

Element Logics grundare cashar in

Europeiska kapitalförvaltaren Castik Capital S.à r.l., med bas i Luxemburg, förvärvar 50,1 % av aktierna i Element Logic av grundarna Dag-Adler Blakseth och Kjell Blakseth för en icke offentliggjord köpeskilling. Element Logic, med huvudkontor i Kløfta, Norge, är specialiserade på automatiserade lagerlösningar baserade på AutoStore-systemet. Element Logic grundades 1985 och har i dag 170 anställda på kontor över hela Europa. Sedan 2014 har Element Logic vuxit organiskt med ca 50 % per år och 2020 installerade företaget flest AutoStore-anläggningar i världen i tuff konkurrens med globala aktörer som Swisslog, Dematic och Bastian Solutions.

Element Logic är 100 % inriktade på AutoStore och med Castik som huvudägare kommer bolagets snabba europeiska expansion ytterligare intensifieras, bland annat genom kompletterande investeringar i service- och mjukvara, inklusive selektiva förvärv.

– Vi är glada att ha Castik ombord, de är en bra match för Element Logic och kommer att vara en mycket bra partner för företaget i framtiden. Tillsammans kommer vi att fortsätta den otroliga resan vi har påbörjat, samtidigt som vi bibehåller ”Element Way” och vår unika företagskultur med människor i fokus. Det finns otroligt många spännande möjligheter som öppnas när vi lägger Castiks kompetens till vår egen kompetens, erfarenhet och ambitioner, säger, Dag-Adler Blakseth VD på Element Logic.

Företaget har uppnått en kraftig tillväxt de senaste åren och omsatte mer än 100 miljoner euro 2020. Med fullständiga distributionsrättigheter för AutoStore i Europa har Element Logic expanderat och etablerat sig på flera marknader de senaste åren. Förutom nya marknader som Frankrike, Polen, Benelux och Tjeckien öppnade företaget nyligen kontor i Spanien och Finland.

– Vi är mycket nöjda med möjligheten att ingå ett partnerskap med Dag-Adler och resten av Element Logic-teamet för att bidra till fortsatt tillväxt för företaget. Element Logic har under de senaste åren uppnått en fantastisk tillväxt på marknaden för lagerautomation som fortfarande är i sin linda, säger Michael Phillips partner i Castik Capital.

Affären beräknas vara fullt genomförd under juli 2021.

Fler nyheter