Europas 15 främsta företag inom scm enligt Europe Supply Chain Top 15

Gartner Supply Chain Top 25 är en årlig ranking av världens främsta företag inom supply chain management – de företag som har byggt de bästa försörjningskedjorna. Nyligen presenterades årets 15 bästa europeiska bolag och där återfinns ett halvsvenskt.

Världens försörjningsnätverk omvandlas i snabbt takt av nya kundkrav, ökade risker och fler störningar av olika slag och påverkan. Bara sedan mars 2020 har de globala leveranskedjorna påverkats av en global pandemi, handelskrig, Brexit, orkaner, översvämningar, brist på råvaror, komponenter, transportkapacitet, cyberattacker, storkrig i Europa, energikris och mycket annat. Mot den bakgrunden är försörjningskedjornas motståndskraft, hållbarhet och agilitet de allra viktigaste egenskaperna. I Gartners ranking av Europe Supply Chain Top 15 är det dessa egenskaper som särskilt beaktats. På åttonde plats återfinns numera svensk brittiska AstraZeneca.

 1. Schneider Electric
 2. Nestlé
 3. L’Oréal
 4. Diageo
 5. Inditex
 6. BMW
 7. Siemens
 8. AstraZeneca
 9. British American Tobacco
 10. GSK
 11. Reckitt
 12. Danone
 13. Bayer
 14. BASF
 15. Novartis

Fler nyheter

Kolla in utgivningsplanen för 2023!

Det pågår en formlig revolution just nu inom supply chain management och logistik. Till största delen drivs utvecklingen av den snabba digitaliseringen och teknikutvecklingen i kombination med höga hållbarhetsambitioner och ökade globala risker. Trots osäkerheter i världen och en dämpad konjunktur så fortsätter logistiksektorn att växa stadigt. Under 2023 fortsätter Supply Chain Effect att följa, förklara och analysera den spännande utvecklingen!


Ladda ner utgivningsplanen för 2023 här!

Läs mer »

Fortsatt nedgång i industrikonjunkturen

Konjunkturbarometern PMI-total (Inköpschefsindex) backade i september för fjärde månaden i rad till 49,2 från 50,2 i augusti, vilket är första gången sedan pandemiåret 2020 som industrin befinner sig utanför tillväxtzonen, dvs. ligger under 50-strecket.

Läs mer »

Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som Chief Logistics Officer (CLO).

Läs mer »