Finska Barona väljer Swisslog för en AutoStore-lösning

Finska tjänsteföretaget Barona har fattat beslut om att investera i en AutoStore-lösning från Swisslog. Robotlösningen kommer att installeras i Baronas nya logistikcenter Avialogis i Vanda (Vantaa) 15 kilometer norr om Helsingfors. 

– Efter en noggrann upphandling stod valet till slut mellan två kandidater. Det som slutligen avgjorde var att Swisslog kan erbjuda oss lokal service och support samt en bred portfölj av automationslösningar som vi är intresserade av framöver och som även styrs av mjukvaran SynQ, förklarar Mikael Wahren, projektledare för Baronas lagerautomation. 

Barona är ett tjänsteföretag med hög kompetens inom data och teknik, som erbjuder en bred verksamhet inom outsourcing, bemanning och 3PL-verksamhet för en rad olika branscher och sektorer. I 3PL-verksamheten har Baronas kunder ett ökande behov av en snabb och effektiv hantering av mindre sändningar. AutoStore-systemet är utvecklat för att lösa just dessa behov. 

– Vi tittar på att skala upp anläggningen och ta nästa steg redan innan de första 28 000 lådorna och tio portarna är i drift. Tillväxten är snabb och vår ambition är att vara en teknikledande 3PL-aktör på den finska marknaden, säger Mikael.

– Det är ett stort ansvar och mycket hedrande att Barona har givit oss förtroende att få leverera deras AutoStore-lösning. Vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete, säger Mikko Leppähaara, försäljningschef, Swisslog Finland.

Installationen av automationslösningen påbörjas i december 2022 och den beräknas tas i drift redan i mars 2023. 

Om Barona

Barona ingår i Bravedo-gruppen, en koncern som bildades 1999 och som idag består av fler än 30 företag, har verksamhet i 11 länder och omsätter drygt 670 miljoner Euro.

Fler nyheter

Malin Jennerholm blir Svenska Retursystems nya vd

Den 16 januari tar Malin Jennerholm över som vd på Svenska Retursystem efter Anna Elgh som lämnar uppdraget efter nio år. Malin Jennerholm har lång erfarenhet från ledande positioner inom livsmedelsbranschen och ska i sin nya roll fortsätta att utveckla branschens gemensamma cirkulära system för hållbara varuflöden.

Läs mer »

Scania fortsätter att investera i logtech-bolag – lanserar ny riskkapitalfond

Efter framgångarna med sin första riskkapitalfond, Scania Growth Capital I, lanserar Scania nu Scania Growth Capital II. Den nya fonden kommer också att förvaltas av East Hill Equity och bestå av 2 miljarder kronor i kapital. Scania Growth Capital II kommer att fortsätta att investera i de mest attraktiva företagen och entreprenörerna inom teknikområden B2B, särskilt inom områden som mjukvara, produkter, lösningar och tjänster inom mobilitet, uppkoppling, självkörande fordon, elektrifiering, smarta fabriker och hållbarhet.

Läs mer »

Maersk och IBM skrotar blockchainsatsningen TradeLens

Maersk och IBM har beslutat att dra tillbaka och avsluta sin gemensamma blockchain-plattform TradeLens. Plattformen började utvecklas 2018 av IBM och GTD Solution, en division av Maersk, som en blockchain-lösning för frakter, utformad för att främja en mer effektiv och säker global handel.

Läs mer »