Finska Barona väljer Swisslog för en AutoStore-lösning

Finska tjänsteföretaget Barona har fattat beslut om att investera i en AutoStore-lösning från Swisslog. Robotlösningen kommer att installeras i Baronas nya logistikcenter Avialogis i Vanda (Vantaa) 15 kilometer norr om Helsingfors. 

– Efter en noggrann upphandling stod valet till slut mellan två kandidater. Det som slutligen avgjorde var att Swisslog kan erbjuda oss lokal service och support samt en bred portfölj av automationslösningar som vi är intresserade av framöver och som även styrs av mjukvaran SynQ, förklarar Mikael Wahren, projektledare för Baronas lagerautomation. 

Barona är ett tjänsteföretag med hög kompetens inom data och teknik, som erbjuder en bred verksamhet inom outsourcing, bemanning och 3PL-verksamhet för en rad olika branscher och sektorer. I 3PL-verksamheten har Baronas kunder ett ökande behov av en snabb och effektiv hantering av mindre sändningar. AutoStore-systemet är utvecklat för att lösa just dessa behov. 

– Vi tittar på att skala upp anläggningen och ta nästa steg redan innan de första 28 000 lådorna och tio portarna är i drift. Tillväxten är snabb och vår ambition är att vara en teknikledande 3PL-aktör på den finska marknaden, säger Mikael.

– Det är ett stort ansvar och mycket hedrande att Barona har givit oss förtroende att få leverera deras AutoStore-lösning. Vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete, säger Mikko Leppähaara, försäljningschef, Swisslog Finland.

Installationen av automationslösningen påbörjas i december 2022 och den beräknas tas i drift redan i mars 2023. 

Om Barona

Barona ingår i Bravedo-gruppen, en koncern som bildades 1999 och som idag består av fler än 30 företag, har verksamhet i 11 länder och omsätter drygt 670 miljoner Euro.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »