Niklas Nordheim, CFO/COO på Hatstore Scandinavia AB.

Hatstore skalar upp med Element Logic

Svenska Hatstore, som säljer kepsar, mössor och hattar i fler 50 länder, bygger ett nytt modernt lager och kontor på 11 000 kvm och ger Element Logic förnyat förtroende att leverera automationslösningen.

Med över 20 000 olika modeller av kepsar, mössor och hattar i sortimentet har Hatstore vuxit ur sitt gamla lager och bygger nu ett helt nytt lager och kontor i Kalmar. Det nuvarande lagret togs i bruk 2020 och utrustades med robotsystemet AutoStore från Element Logic, som får förnyat förtroende när automationslösningen ska flyttas och skalas upp. Automationslösningen blir en viktig del i den nya hypermoderna fastighetslösningen. Utöver AutoStore-anläggningen kommer fastigheten utrustas med solceller samt en 2 000 kvm lounge och aktivitetsyta med bland annat inomhuspool, padel, gym och en löparbana på taket som formar Hatstores logotyp.

– Tillsammans med personal och samarbetspartners bygger vi nu en inspirerande lokal där alla ska kunna trivas, utvecklas och ha kul tillsammans. För att lyckas med detta behöver vi också ligga i framkant inom effektivisering och automation. Därför är vi extra glada över att ha fördjupat vårt samarbete med Element Logic, säger Niklas Nordheim, CFO/COO på Hatstore Scandinavia AB.

1 500 orderrader per timme
Element Logic kommer att bygga en ny AutoStore-grid, återanvända robotar, portar och lådor från den gamla installationen men också lägga till ytterligare robotar, portar, lådor, transportbandsystem och maskiner för hantering av kartonger. Den beräknade prestandan för Hatstores nya AutoStore-lösning kommer att ligga på 1 500 orderrader/h. Element Logics installation hos Hatstore startar efter sommaren 2024 och inflyttning planeras ske den 1 januari 2025.

– Det är oerhört inspirerande att bistå innovativa Hatstore i deras fortsatta automationsresa, som går i linje med deras målsättning att kombinera effektivitet, hållbarhet och kreativ framtidsanda, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sweden.

Fler nyheter

PEQ blir huvudägare i Inquire

Private Equity-bolaget PEQ blir huvudägare i 4PL-bolaget InQuire. Med PEQ som ägare får InQuire möjlighet att utveckla sin modell för hållbar transportlogistik uppger företagen i ett pressmeddelande.

Läs mer »