Johan Kristofferson, Head of Sales och Managing Director, Swisslog Norden.

Johan Kristofferson ny Head of Sales och Managing Director för Swisslog Norden

I en extremt dynamisk marknadssituation med rekordhög efterfrågan stärker Swisslog upp sin nordiska organisation med rekryteringen av Johan Kristofferson, 47. Närmast kommer Johan Kristofferson från rollen som Regional Sales Director, Digital Solutions Europe på Boeing.

– Efter nästan 20 år i olika roller på Boeing känns det oerhört roligt och inspirerande att få byta bransch, men att samtidigt få fortsätta att jobba med komplex försäljning av omfattande projekt med mycket teknikinnehåll, långa processer och höga krav på värdeskapande, säger Johan och betonar att han är ödmjuk inför att nu lära sig mer om lagerautomation och intralogistik. 

Johan studerade teknisk fysik vid Chalmers Tekniska Högskola fram till 2002. Lite slumpartad halkade han därefter in i mjukvarubranschen i rollen som teknisk säljare på Göteborgsföretaget Carmen Systems – ett företag som senare förvärvades av Boeing. Därefter fortsatte Johans karriär under 19 år i olika säljledande roller, i flygplanstillverkarens organisation för flight operations.

Som ledare i stora, komplexa organisationer framhåller Johan bland annat sin personliga grundtrygghet, engagemang och förmåga att entusiasmera sina medarbetare. 

– Människor beskriver mig ofta som tydlig med vad jag vill åstadkomma och att jag förmedlar en smittande övertygelse om vart vi ska. Tycker själv att jag har ett positivt och modernt ledarskapstänkande där jag sätter laget i centrum och vill skapa en miljö och kultur som människor kan frodas i, och där de gemensamma prestationerna är i fokus.

I Swisslog och branschens nuvarande marknadssituation, där efterfrågan överstiger leveransförmågan, kommer Johans fokus vara på att skapa struktur, systematik och prioritera resurser på rätt sätt.

– Det är förstås en avundsvärd situation, samtidigt som det gäller att klara av alla de åtaganden vi har gjort och gör på ett för kunderna bra sätt. Här gäller det att se till att vi jobbar bra tillsammans i organisationen, är synkade och arbetar mot samma mål. Att få hela lösningen att fungera bra med design, realisering, support, sälj, marketing och så vidare. 

Johan Kristofferson är gift, har två barn och bor i Öjersjö, strax utanför Göteborg. På fritiden ägnar sig familjen gärna åt skidåkning, golf och alla fyra tog nyligen dykcertifikat. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »