Fr.v. Magnus Schultz och Peter Landenberg.

Langebæk expanderar med kontor i centrala Stockholm

Som en del av sin långsiktiga expansion i Sverige öppnar konsultföretaget Langebaeks svenska bolag – Langebæk Consulting AB – ett kontor på Vasagatan 7A i centrala Stockholm.

Det nya kontoret kommer att ledas av Langebaek Consultings vd, Peter Landenberg med huvudkonsulten Magnus Schultz.

– Vi har under många år varit rådgivare åt kunder som Lyko, Coop, Axfood, Elgiganten, Ahlsell, Martin & Severa. Med etableringen av ytterligare en svensk filial kan vi ge ännu bättre support till våra kunder och vara närmare projekten under deras genomförande, säger Peter Landenberg.

Langebæk grundades i Danmark och etablerade sitt första svenska kontor i Västerås redan 2018, vilket flyttades till Örebro 2022. Med tillskottet av det nya kontoret på Vasagatan 7A i Stockholm siktar Langebæk på att öka sin närvaro och bättre försörja kunder och projekt över hela Sverige.

Driv innovation inom logistik och skandinaviska synergier

I takt med att fler företag söker innovativa lösningar relaterade till nya anläggningar, automatisering och processer kommer Langebæk att behålla sitt fokus på befintliga tjänster och samtidigt erbjuda möjligheter inom nyare områden.

– Expansionen till Stockholm är i linje med vår vision om att stärka synergier över nationsgränserna. Genom att ha närvaro i flera skandinaviska städer kan vi bidra till våra kunders konkurrenskraft och utveckla exceptionella logistiklösningar, säger Peter Landenberg.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »