Martin Baker, Senior Design Engineer på Loadhog.

Loadhog lanserar ny innovativ plastback anpassad för lagerautomation 

Den ledande förpackningstillverkaren Loadhog lanserar Autotote 64, en behållare utformad specifikt för att möta de utmaningar och krav som ställs i automatiserade lager- och logistikanläggningar. 

Den patenterade Autotote 64 har utvecklats för att möta den ökade automatiseringen i lager och distribution – inte minst den snabba ökningen av autonoma mobila robotar (AMRs). 

– Vi började utveckla produkter för automatiserade system redan 2021, och lanserade under 2022 Autotote 6545, vilket var den första plastbacken som anpassades för automation”, säger Martin Baker, Senior Design Engineer på Loadhog. 

Designad för automation 

Martin Baker framhåller att Autotote 64 har konstruerats för att fungera smidigt och tyst i automatiserade system samtidigt som den är både stark och hållbar. 

– Efter att ha levererat fler än 350 000 Autototes till europeiska företag i många olika branscher har vi använt all vår erfarenhet och kunskap för att utveckla en ny standardback, konstruerad speciellt för att användas tillsammans med AMRs, bansystem, skyttel-system och ASRS-lösningar. 

Unik basdesign 

Den ny plastbacken är gjuten i ett stycke, i stället för att svetsas i fogarna, vilket gör den helt slät, lättare och dessutom billigare att tillverka. 

– Autotote 64 har ett fasat, utskjutande stöd som ökar stabiliteten och säkrar en mjukare och tystare övergång mellan olika sammankopplade bansystem. Plastbacken har även försetts med diagonala räfflor på undersidan, vilket förbättrar både lådans grepp och snabbhet samtidigt som bansystemen skonas, vilket reducerar våra kunders underhållskostnader. Backen har även försetts med förstärkningar på särskilt utsatta ställen för att optimera användningen i automatiserade skyttelsystem, förklarar Martin. 

Hållbar lösning i den cirkulära ekonomin

I linje med Loadhogs ambition att uppnå nettonollutsläpp senast 2030, tillverkas Autotote 64 i återvunnet material, vilket också är en förutsättning för att slippa betala den plastskatt som har införts i Storbritannien.

– Trots att backen tillverkas i 100 procent återvunnet material så uppnås en utmärkt ljudprestanda och styvhet, och den klimatmässiga hållbarheten förbättras ytterligare av att lådans väggar endast är 2,3 millimeter tjocka. Det gör att det går åt en mindre mängd material i tillverkningen och att lådans vikt blir lägre, utan att det påverkar produktens styrka och hållbarhet negativt, berättar Martin. 

Ny fabrik i Frankrike 

Inom kort startar bygget av Loadhogs nya produktionsanläggning i Obernai, 16 kilometer sydväst om Strasbourg. När anläggningen öppnas 2025 kommer den säkra kortare ledtider för bolagets europeiska kunder och samtidigt ge ett minskat klimatavtryck. Som en följd av den snabba ökningen av lagerautomation kommer Autotote 64 vara den första produkten som tillverkas i den nya anläggningen. 

Om Autotote 64 

Med en yta på 600 x 400 mm finns Autotote 64 tillgänglig i två höjder, 270 mm och 320 mm. Plastbacken är lämplig för laster upp till 50 kg och temperaturer från -20 till +40˚C. Förutom fördelarna med dess räfflade botten har backen ihåliga hörn, vilket gör den stöttålig, samtidigt som smidig transport runt hörn underlättas. Den nya backen har också förskjutna avloppshål, utformade enligt FM Globals datablad 8-34. 

Mångsidighet

Autotote 64 kan levereras med stängda eller öppna handtag som ergonomisk hantering. Lådorna kan märkas med ingjuten etikettering på tio olika ställen. Avdelare kan användas – på bredden, längden eller halvbredden för vilket ger upp till 8 sektioner – vilket gör det möjligt att maximera antalet SKUs i varje behållare. Avdelarna kan enkelt tas bort och har inte de sköra sammankopplade skåror som andra lådors avdelare ofta har. Autotote 64 kan brandas med tryck eller prägling, och kan tillverkas i en mängd olika färger, utöver den standardgrå. Mer information om Loadhog och Autotote 64

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »