Sofie Dagnelid, Head of Cluster Logistics & Automation på Easyfairs

Logistics & Automation satsar på återkomst 2023

Mässan och konferensen Logistics & Automation som arrangeras av Easyfairs har nu aviserat sin återkomst. Den 4-5 oktober nästa år återuppstår mässan i Kista, Stockholm. Arrangören utlovar att den senaste tekniken inom in­tralogisk och effektiva logistiklösningar kommer att presenteras och att mässan ger möjligheter att träffa kunder och stärka banden till befintliga kontakter.

– Under mina 11 år på Easyfairs har jag nästan arbetat med hela vår portfölj av mässor vilket ger ett fantastiskt perspektiv. Logistics & Automation är en del av vårt globala varumärke och mässan finns representerad ute i Europa. Det ger oss ett nätverk som är oslagbart. Sedan är frågorna som diskuteras i branschen väldigt spännande, säger Sofie Dagnelid, som är Head of Cluster för Logistics & Automation och spindeln i nätet som leder och håller ihop resten av teamet. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »