Fredrik Alfelt, Chief Sales Officer på SiB Solutions.

Logtechbolaget SiB Solutions rekryterar inför börsnotering 2023

Logtechbolaget SiB Solutions från Lund möjliggör felfri logistik med hjälp av intelligent videoanalys och AI. Nu rekryterar man för global expansion, bland annat har Fredrik Alfelt, f d Global Sales Manager på Sony Mobile, klivit in som CSO (Chief Sales Officer) på SiB Solutions. Samtidigt har styrelsen förstärkts med Susanna Hilleskog, vd på Trelleborg Wheel Systems Nordic AB, inför den kommande börsnoteringen.

Inom logistikbranschen försvinner det gods till ett värde av 10 miljarder euro varje månad och det kostar dubbelt så mycket att rätta till felen. Detta är något logtechbolaget SiB Solutions vill råda bot på genom att möjliggöra felfri logistik med hjälp av intelligent videoanalys och AI som kan förhindra att fel uppstår. Det ska både spara pengar åt deras kunder och gör gott för klimatet genom färre transporter. Nu satsar man globalt och förstärker personalstyrkan med flera namn.

– Trots omvärldsläget ser vi en ökad global efterfrågan för våra tjänster och med våra expansiva planer drar vi inte i handbromsen utan gasar i stället, för att möta det stora intresset från både befintliga och potentiella kunder. Vi har redan etablerat oss i USA, UK och Nederländerna, säger Stefan Borg, CEO på SiB Solutions.

Fredrik Alfelt, som tidigare varit Global Sales Manager på Sony Mobile, har klivit in som CSO (Chief Sales Officer) på SiB Solutions. Man har också rekryterat Lukas Berghe som Sales Manager, men gör även internationella rekryteringar. Donald Houben har utsetts till Head of Sales för den europeiska marknaden och Derek Gant har utsetts till Head of Sales and Business Development för den amerikanska marknaden. Samtidigt rekryterar man ytterligare medarbetare till kontoren i USA, Nederländerna och UK.

– Jag ser en stor potential i SiB Solutions erbjudande och med de senaste rekryteringarna kommer vi snabbare kunna skala upp globalt vilket är en spännande resa, säger Fredrik Alfelt om varför han valde att ansluta sig till SiB Solutions team.

Rekryterat profilerat namn inför kommande börsnotering

SiB Solutions som grundades för fem år sedan har tagit in 84 miljoner kronor i investerat kapital och utöver de nya rekryteringarna förstärker bolaget styrelsen för att fortsätta mot den planerade börsnoteringen 2023. Ny i styrelsen är Susanna Hilleskog, som idag är vd inom Trelleborgskoncernen och med flera andra styrelseuppdrag på sitt cv, däribland från börsnoterade GARO.

– Susanna Hilleskog kommer in med god erfarenhet av att bygga globala strukturer i stora bolag och kommer vara en positiv injektion för våra börsplaner, säger Stefan Borg.

Fler nyheter

Kolla in utgivningsplanen för 2023!

Det pågår en formlig revolution just nu inom supply chain management och logistik. Till största delen drivs utvecklingen av den snabba digitaliseringen och teknikutvecklingen i kombination med höga hållbarhetsambitioner och ökade globala risker. Trots osäkerheter i världen och en dämpad konjunktur så fortsätter logistiksektorn att växa stadigt. Under 2023 fortsätter Supply Chain Effect att följa, förklara och analysera den spännande utvecklingen!


Ladda ner utgivningsplanen för 2023 här!

Läs mer »

Fortsatt nedgång i industrikonjunkturen

Konjunkturbarometern PMI-total (Inköpschefsindex) backade i september för fjärde månaden i rad till 49,2 från 50,2 i augusti, vilket är första gången sedan pandemiåret 2020 som industrin befinner sig utanför tillväxtzonen, dvs. ligger under 50-strecket.

Läs mer »

Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som Chief Logistics Officer (CLO).

Läs mer »