Fredrik Alfelt, Chief Sales Officer på SiB Solutions.

Logtechbolaget SiB Solutions rekryterar inför börsnotering 2023

Logtechbolaget SiB Solutions från Lund möjliggör felfri logistik med hjälp av intelligent videoanalys och AI. Nu rekryterar man för global expansion, bland annat har Fredrik Alfelt, f d Global Sales Manager på Sony Mobile, klivit in som CSO (Chief Sales Officer) på SiB Solutions. Samtidigt har styrelsen förstärkts med Susanna Hilleskog, vd på Trelleborg Wheel Systems Nordic AB, inför den kommande börsnoteringen.

Inom logistikbranschen försvinner det gods till ett värde av 10 miljarder euro varje månad och det kostar dubbelt så mycket att rätta till felen. Detta är något logtechbolaget SiB Solutions vill råda bot på genom att möjliggöra felfri logistik med hjälp av intelligent videoanalys och AI som kan förhindra att fel uppstår. Det ska både spara pengar åt deras kunder och gör gott för klimatet genom färre transporter. Nu satsar man globalt och förstärker personalstyrkan med flera namn.

– Trots omvärldsläget ser vi en ökad global efterfrågan för våra tjänster och med våra expansiva planer drar vi inte i handbromsen utan gasar i stället, för att möta det stora intresset från både befintliga och potentiella kunder. Vi har redan etablerat oss i USA, UK och Nederländerna, säger Stefan Borg, CEO på SiB Solutions.

Fredrik Alfelt, som tidigare varit Global Sales Manager på Sony Mobile, har klivit in som CSO (Chief Sales Officer) på SiB Solutions. Man har också rekryterat Lukas Berghe som Sales Manager, men gör även internationella rekryteringar. Donald Houben har utsetts till Head of Sales för den europeiska marknaden och Derek Gant har utsetts till Head of Sales and Business Development för den amerikanska marknaden. Samtidigt rekryterar man ytterligare medarbetare till kontoren i USA, Nederländerna och UK.

– Jag ser en stor potential i SiB Solutions erbjudande och med de senaste rekryteringarna kommer vi snabbare kunna skala upp globalt vilket är en spännande resa, säger Fredrik Alfelt om varför han valde att ansluta sig till SiB Solutions team.

Rekryterat profilerat namn inför kommande börsnotering

SiB Solutions som grundades för fem år sedan har tagit in 84 miljoner kronor i investerat kapital och utöver de nya rekryteringarna förstärker bolaget styrelsen för att fortsätta mot den planerade börsnoteringen 2023. Ny i styrelsen är Susanna Hilleskog, som idag är vd inom Trelleborgskoncernen och med flera andra styrelseuppdrag på sitt cv, däribland från börsnoterade GARO.

– Susanna Hilleskog kommer in med god erfarenhet av att bygga globala strukturer i stora bolag och kommer vara en positiv injektion för våra börsplaner, säger Stefan Borg.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »