Möt doldissvensken Anders Gustafsson, CEO Zebra: ”Det är kulturen och människorna som är grunden till framgång”

Nu är den här, årets tredje utgåva av Supply Chain Effect. Möt doldissvensken Anders Gustafsson, CEO Zebra Technologies Corporation i en personlig intervju. Dessutom mängder av experttips kring ”Low hanging fruits” i supply chain, plus fördjupande artiklar kring retrofitting av lager, smart videoanalys för nollfel i logistiken, förstärkt och assisterad verklighet, handelsutmaningar post Covid – Brexit, tull och geopolitik. Och en hel del annat! Prenumerera eller ladda ner som pdf.

https://sceffect.se/prenumerera/

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »