Nicholas Tengelin, vd Orio AB.

Nicholas Tengelin ny vd för Orio 

Nicholas Tengelin blir ny VD för logistikbolaget Orio, som gör sig redo att ta nästa steg och växa tillsammans med den nya ägaren Hedin Mobility Group.

Nicholas kommer närmast från Volvo Cars, där han de senaste tio åren har haft ledande roller inom distributionsnätverk, service och reservdelar samt strategi och affärsutveckling. Tidigare har han bland annat varit verksam inom Hogia-gruppen som erbjuder system för logistik och lagerhantering.

– Orio har den kunskap och den infrastruktur som krävs för att möta efterfrågan i en bransch som förändras snabbt, med nya aktörer som kommer in marknaden. Tillsammans med teamet ser jag fram emot att ta vara på de möjligheter som att vara en del av Hedin Mobility Group ger och jag hoppas kunna bidra med det ledarskap och erfarenhet jag tar med mig från liknande uppdrag, säger Nicholas Tengelin.

– Vi ser stora tillväxtmöjligheter för Orio, så jag är mycket glad över att kunna välkomna Nicholas som ny vd för företaget. Med gedigen erfarenhet inom logistik och distribution och djup kunskap om fordonsindustrin är han rätt person att leda Orio på resan framåt. Jag vill tacka Gustaf Ljunggren för hans insatser som vd för Orio under de senaste tre åren. Han har välförtjänt tagit bolagets omstruktureringsarbete till uppgift och med en positiv omsättnings- och resultatutveckling skapat en stabil bas för framtida tillväxt och lönsamhet, säger Anders Hedin, vd Hedin Mobility Group och styrelseordförande i Orio AB.

Orio är ett logistikföretag med rötter i den svenska bilindustrin och det är den enda globala leverantören av Saab Original-reservdelar genom ett globalt nätverk i Europa, Nordamerika , Asien och Australien. Orio har egna försäljningskontor via helägda dotterbolag i Sverige, USA, Storbritannien, Tyskland och Schweiz. Huvudkontoret och logistik- och distributionscentralen inklusive ett centrallager på 57 000 kvm med en hög grad av automatisering skräddarsydd för reservdelsverksamheten, är strategiskt placerade i Nyköping. 2021 uppgick Orios nettoomsättning till 360 MSEK och företaget hade cirka 140 anställda.

Fler nyheter

Kolla in utgivningsplanen för 2023!

Det pågår en formlig revolution just nu inom supply chain management och logistik. Till största delen drivs utvecklingen av den snabba digitaliseringen och teknikutvecklingen i kombination med höga hållbarhetsambitioner och ökade globala risker. Trots osäkerheter i världen och en dämpad konjunktur så fortsätter logistiksektorn att växa stadigt. Under 2023 fortsätter Supply Chain Effect att följa, förklara och analysera den spännande utvecklingen!


Ladda ner utgivningsplanen för 2023 här!

Läs mer »

Fortsatt nedgång i industrikonjunkturen

Konjunkturbarometern PMI-total (Inköpschefsindex) backade i september för fjärde månaden i rad till 49,2 från 50,2 i augusti, vilket är första gången sedan pandemiåret 2020 som industrin befinner sig utanför tillväxtzonen, dvs. ligger under 50-strecket.

Läs mer »

Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som Chief Logistics Officer (CLO).

Läs mer »