Nicholas Tengelin, vd Orio AB.

Nicholas Tengelin ny vd för Orio 

Nicholas Tengelin blir ny VD för logistikbolaget Orio, som gör sig redo att ta nästa steg och växa tillsammans med den nya ägaren Hedin Mobility Group.

Nicholas kommer närmast från Volvo Cars, där han de senaste tio åren har haft ledande roller inom distributionsnätverk, service och reservdelar samt strategi och affärsutveckling. Tidigare har han bland annat varit verksam inom Hogia-gruppen som erbjuder system för logistik och lagerhantering.

– Orio har den kunskap och den infrastruktur som krävs för att möta efterfrågan i en bransch som förändras snabbt, med nya aktörer som kommer in marknaden. Tillsammans med teamet ser jag fram emot att ta vara på de möjligheter som att vara en del av Hedin Mobility Group ger och jag hoppas kunna bidra med det ledarskap och erfarenhet jag tar med mig från liknande uppdrag, säger Nicholas Tengelin.

– Vi ser stora tillväxtmöjligheter för Orio, så jag är mycket glad över att kunna välkomna Nicholas som ny vd för företaget. Med gedigen erfarenhet inom logistik och distribution och djup kunskap om fordonsindustrin är han rätt person att leda Orio på resan framåt. Jag vill tacka Gustaf Ljunggren för hans insatser som vd för Orio under de senaste tre åren. Han har välförtjänt tagit bolagets omstruktureringsarbete till uppgift och med en positiv omsättnings- och resultatutveckling skapat en stabil bas för framtida tillväxt och lönsamhet, säger Anders Hedin, vd Hedin Mobility Group och styrelseordförande i Orio AB.

Orio är ett logistikföretag med rötter i den svenska bilindustrin och det är den enda globala leverantören av Saab Original-reservdelar genom ett globalt nätverk i Europa, Nordamerika , Asien och Australien. Orio har egna försäljningskontor via helägda dotterbolag i Sverige, USA, Storbritannien, Tyskland och Schweiz. Huvudkontoret och logistik- och distributionscentralen inklusive ett centrallager på 57 000 kvm med en hög grad av automatisering skräddarsydd för reservdelsverksamheten, är strategiskt placerade i Nyköping. 2021 uppgick Orios nettoomsättning till 360 MSEK och företaget hade cirka 140 anställda.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »