nShift/Mina Paket samarbetar med iBoxen

– Alla svenska konsumenter som e-handlar regelbundet använder nShifts app Mina Paket­ för att spåra sina beställningar. För oss är det viktigt att nå ut till slutkonsumenten oavsett vilken transportör som levererar paket­en. Därför är det en självklarhet för oss att ingå ett samarbete med nShift och Mina Paket­, säger Anders Holm, CCO på iBoxen med anledning av samarbetet.

iBoxens infrastruktur med boxar är öppen för samtliga transportörer på marknaden och nu blir iBoxen partner till den marknadsledande paket­spårningsappen Mina Paket­. Alla paket­ som ska levereras till iBoxens leverans­boxar ska enkelt kunna spåras i appen Mina Paket­. Mina Paket­ har miljontals användare, som spårar hundratusentals paket­ dagligen, och är en viktig del i det nordiska ekosystemet för e-handeln. Idag kan man som slutkonsument spåra paket­ från mer än 20 olika transportörer. Inom ett par år kommer iBoxen se till att alla svenska hushåll har en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar. Från och med nu ska iBoxen tillsammans med Mina Paket­ nå ut med information om leverans­er som ska till iBoxens leverans­boxar.

– Att två transportörsneutrala aktörer tillsammans kan göra det ännu enklare för alla oss som handlar på nätet känns verkligen som en win-win, säger Axel Lindgren e-handelsexpert på nShift.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »