Jonas Kolehmainen tillträder som ny vd för PostNord TPL den 1 januari 2023.

Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som Chief Logistics Officer (CLO).

– Jonas har en dokumenterad god förmåga när det kommer till utveckling och förändringsarbetet samt en mycket god erfarenhet och kunskap inom logistikfrågor. Jonas har ett driv och är en kommunicerande chef som har förmåga att utveckla den verksamhet han befinner sig i. Vi är glada att hälsa Jonas Kolehmainen välkommen till PostNord och PostNord TPL, säger Mathias Krümmel, vd, PostNord Sverige.

– Jag känner väl till PostNord verksamhet och TPL från mina olika roller inom logistik som kund och beställare. Att nu få jobba med ett så erkänt och branschledande varumärke som PostNord och genom TPL bidra till hela affären är en positiv utmaning som jag ser fram emot, säger Jonas Kolehmainen.

PostNord TPL är ett 3PL-bolag som erbjuder logistiklösningar hela vägen från producent till konsument. Utifrån kundernas unika förutsättningar och behov används flexibla lösningar för att skapa kundanpassade logistiklösningar. Allt från transporttjänster, lagringstjänster och olika typer av administrativa och digitala tjänster.

Jonas Kolehmainen tillträder sin tjänst som vd för TPL den 1 januari 2023.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »