Ny vd till TGW Logistics

Henry Puhl lämnar rollen som CTO på KION Group och blir ny vd för TGW Logistics. Han tillträder sin befattning i februari 2024 samtidigt som TGWs nuvarande vd Harald Schröpf går i pension, efter sex år på vd-posten.

– Intralogistik är en stark tillväxtmarknad och TGW Logistics har toppmodern teknologi, ett unikt kunnande och en mycket bra position i Europa och en god potential för att positionera sig starkare även i USA. Vi kommer att använda den transformation som redan har påbörjats i företaget till att lyfta TGW Logistics till högsta ligan av internationella spelare och utnyttja marknadspotentialen optimalt, säger Henry Puhl.

Styrelsen för TGW Future Private Foundation, som äger TGW Logistics, valet av Henry Puhl med hans meritlista, ledarerfarenhet från automationsbranschen och starka identifikation med TGWs värderingar.

– Med Henry Puhl får vi en mycket kvalificerad och empatisk ledare som har en djup förståelse för branschen och en imponerande meritlista. Hans kompetens och den höga graden av identifikation med vår stiftelses filosofi ”Fokusera på människor – lärande och växande” vittnar om rätt blandning av hjärta och intelligens. Dessa egenskaper, tillsammans med hans starka kundorientering, gör Henry Puhl till den idealiska ledaren för TGW Logistics och vi ser fram emot att arbeta med honom, säger Martin Krauss, ordförande för TGW Future Private Foundation.

Stark tillväxt

Under avgående Harald Schröpfs ledning har TGW Logistics vuxit avsevärt, förstärkt sin kompetens och säkrat en plats bland de tio främsta internationella bolagen inom intralogistik och automation. Under de senaste sex åren har omsättningen ökat från 621 till 955 miljoner euro och antalet anställda gått från 2 776 till fler än 4 400.

Ökad satsning på forskning och utveckling

För att ytterligare vässa verksamheten har därför har TGW startat ett transformationsprogram som ska göra företaget mer snabbfotat och konkurrenskraftigt. Bland annat har budgeten för forskning och utveckling ökats med cirka 20 procent till 47,7 miljoner euro. Särskilt fokus kommer att läggas på robotik, artificiell intelligens och digitalisering. Vid sidan av en ny forsknings- och utvecklingsstruktur satsar teknikföretaget även mer på strategiska partnerskap, som samarbetet med SAFELOG, inom området mobila robotar, AMRs.

TGW Logistics intäkter ökade det senaste räkenskapsåret (2022/23) med 3,5 procent till 955,8 miljoner euro och orderingången uppgick till cirka en miljard euro. Under året anlitade bland annat INTERSPORT, ICA, och Picnic TGW Logistics för att automatisera sina processer.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »