Ny vd till TGW Logistics

Henry Puhl lämnar rollen som CTO på KION Group och blir ny vd för TGW Logistics. Han tillträder sin befattning i februari 2024 samtidigt som TGWs nuvarande vd Harald Schröpf går i pension, efter sex år på vd-posten.

– Intralogistik är en stark tillväxtmarknad och TGW Logistics har toppmodern teknologi, ett unikt kunnande och en mycket bra position i Europa och en god potential för att positionera sig starkare även i USA. Vi kommer att använda den transformation som redan har påbörjats i företaget till att lyfta TGW Logistics till högsta ligan av internationella spelare och utnyttja marknadspotentialen optimalt, säger Henry Puhl.

Styrelsen för TGW Future Private Foundation, som äger TGW Logistics, valet av Henry Puhl med hans meritlista, ledarerfarenhet från automationsbranschen och starka identifikation med TGWs värderingar.

– Med Henry Puhl får vi en mycket kvalificerad och empatisk ledare som har en djup förståelse för branschen och en imponerande meritlista. Hans kompetens och den höga graden av identifikation med vår stiftelses filosofi ”Fokusera på människor – lärande och växande” vittnar om rätt blandning av hjärta och intelligens. Dessa egenskaper, tillsammans med hans starka kundorientering, gör Henry Puhl till den idealiska ledaren för TGW Logistics och vi ser fram emot att arbeta med honom, säger Martin Krauss, ordförande för TGW Future Private Foundation.

Stark tillväxt

Under avgående Harald Schröpfs ledning har TGW Logistics vuxit avsevärt, förstärkt sin kompetens och säkrat en plats bland de tio främsta internationella bolagen inom intralogistik och automation. Under de senaste sex åren har omsättningen ökat från 621 till 955 miljoner euro och antalet anställda gått från 2 776 till fler än 4 400.

Ökad satsning på forskning och utveckling

För att ytterligare vässa verksamheten har därför har TGW startat ett transformationsprogram som ska göra företaget mer snabbfotat och konkurrenskraftigt. Bland annat har budgeten för forskning och utveckling ökats med cirka 20 procent till 47,7 miljoner euro. Särskilt fokus kommer att läggas på robotik, artificiell intelligens och digitalisering. Vid sidan av en ny forsknings- och utvecklingsstruktur satsar teknikföretaget även mer på strategiska partnerskap, som samarbetet med SAFELOG, inom området mobila robotar, AMRs.

TGW Logistics intäkter ökade det senaste räkenskapsåret (2022/23) med 3,5 procent till 955,8 miljoner euro och orderingången uppgick till cirka en miljard euro. Under året anlitade bland annat INTERSPORT, ICA, och Picnic TGW Logistics för att automatisera sina processer.

Fler nyheter

Once upon a time – Part 2

”Det var en gång en kundvision i supply chain-världen som blev verklighet. Än idag undrar man hur detta kunde ske, eftersom all teknik funnits på plats länge, men ack så svårt det varit för supply chain-världen att lyckas. Men så en dag hittade den danska industrikoncernen LINAK nyckeln till supply chain-visionens förverkligande.” Så inleds Hans Berggrens och Daniel Larsons senaste krönika i SCE. Läs den här!

Läs mer »