Hans Berggren, vd PipeChain Group.

PipeChain förvärvar Tyringe

PipeChain uppger i ett pressmeddelande att bolaget förvärvar det svenska mjukvaruföretaget Tyringekonsult, som utvecklar molnbaserade lösningar för digitaliserad tullhantering, transportbokning och leveransplan/order-till-faktura-process.

– För PipeChains kunder kommer Tyringes lösningar inom framför allt tullhantering och transportplanering öppna upp spännande dialoger om ytterligare värdeskapande genom smartare och mer digitaliserade supply chains. Vår sammanlagda omsättning kommer nu att nå 120 MSEK, med återkommande intäkter från våra mjukvaror från mer än 70 procent av omsättningen. Vi har nu också en imponerande kompetensbas inom supply chain management och digitalisering hos våra 80 anställda, säger Hans Berggren, vd i PipeChain.

– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera denna lösning. Att gå samman med PipeChain kommer möjliggöra ännu starkare tillväxt. Tillsammans får vi ett väldigt attraktivt erbjudande och Tyringes lösningar för tull- och transporthantering blir ett starkt komplement inom PipeChain. Utöver det stärkta erbjudandet kommer vi på sikt få skalfördelar i försäljning, utveckling och leverans. Medarbetarna är viktiga för oss och våra kunder och den nu samlade kompetensen bland våra 80 medarbetare kommer ge oss och våra kunder nya möjligheter, säger Jens Dremo, vd i Tyringe.

Samgåendet uppges vara viktigt för den fortsatta uppbyggnaden av PipeChains affärsområden för supply chain management-system för stora kunder med internationell verksamhet respektive digitala branschnätverk för Fordonsindustri och Handel. Tillsammans blir PipeChain och Tyringe ledande i Norden inom Supply Chain-digitalisering.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »