Fr.v. Niklas Rönnbäck, vd IMI Supply Chain Solutions och Karin Bodin, koncern-vd i Polarbröd.

Polarbröd får IMI Supply Chain Solutions Företagspris

Vid Creaternity Awards den 18 mars gick en av tre utmärkelser till Polarbröd, som prisades för sin hållbarhet och resiliens i supply chain, till nytta för Sveriges självförsörjningsförmåga.

– Den främsta lärdomen är hur mycket vi kan åstadkomma tillsammans om vi bara försöker. I en krissituation frigörs mycket kreativitet och mod att pröva saker vi inte trodde var möjliga, säger Karin Bodin, koncern-vd i Polarbröd och fortsätter:

– Vi är mycket stolta över att vi gått före med järnvägsfrakter, både för inkommande och utgående transporter, även om det inte alltid varit lätt. Nu tittar vi på en eldriven pendel mellan bageri och kombiterminal. Vårt mål är helt förnybara transporter. När någon uppmärksammar vårt arbete får vi energi att jobba vidare.

Creaternity Awards är en pristävling som belönar aktörer som verkar för ekologisk, ekonomisk och socialt hållbarhet. Bakom priset står Luleå Tekniska Universitet, Hitachi Energy, ABB och IMI Supply Chain Solutions. Polarbröd tilldelades IMI Supply Chain Solutions företagspris för sin förmåga att skapa hållbara försörjningskedjor, med följande motivering:

Polarbröd tilldelas priset för sina framgångar med att skapa hållbara försörjningskedjor. Polarbröd bidrar till att öka graden av självförsörjningskapacitet, såväl regionalt som nationellt, vilket bidrar till att stärka samhället. Företaget har uppvisat en förmåga att agera snabbt och klokt i en krissituation. Polarbröd är en förebild för resilient och hållbar produktion och distribution av livsmedel. Det är ett av Sveriges mest välkända varumärken och är älskat av miljontals människor.”

Fler nyheter

DHL Express rankas högt som arbetsplats

DHL Express uppger i ett pressmeddelande att företaget återigen har rankats högt i Great Place to Works (GPTWs) årliga rankning av certifierade företag, vilket är ett erkännande av en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och känner sig engagerade.

Läs mer »

Ny byggs Panattoni Landvetter

Amerikanska fastighetsutvecklaren Panattoni uppför ytterligare en logistikfastighet i Sverige. Den här gången gäller det ”Panattoni Landvetter” – en citynära logistik- och industrifastighet i anslutning till riksväg 40 och i närhet till Göteborg Landvetter Flygplats och Göteborgs Hamn.

Läs mer »