Per Zandrén, vd Aditro Logistics

Posti Group förvärvar Veddestagruppen – integreras med Aditro Logistics

Posti Group och ägarna till Veddestagruppen, har tecknat ett avtal där Posti Group förvärvar hela aktiekapitalet i Veddestagruppen AB. Veddestagruppen ägs av PEQ Invest och medlemmar i företagsledningen. Efter slutförd affär kommer Veddestagruppen integreras med Aditro Logistics, Posti Groups svenska dotterbolag. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Veddestagruppen grundades 1992 och är ett logistikföretag som tillhandahåller tjänster inom kontraktslogistik, transporter, fälttjänster och bemanning i Stockholmsregionen. Företaget hade 2020 en nettoomsättning på cirka 187 miljoner kronor (EUR 18 miljoner). Företaget sysselsätter cirka 300 personer.

– Det här förvärvet är helt i linje med våra strategiska mål och stärker Aditro Logistics position som ledande logistikaktör inom e-handel och B2B. Vi ser starka synergier mellan Aditro Logistics och Veddestagruppen tack vare liknande affärsmodeller, vilket bland annat kommer resultera i ökad flexibilitet och skalbarhet inom Stockholms- och Mälardalsregionen. Vi är redan grannar i Arlandastad så med en sammanslagen produktion kommer vi öka vår kapacitet och bredda portföljen av mervärdestjänster. Förvärvet av Veddestagruppen stärker vår förmåga att erbjuda skräddarsydda lösningar efter kunders specifika behov och sömlöst hantera hela logistikkedjan – medan kunder kan fokusera på deras kärnverksamhet. Veddestagruppens nuvarande kunder kommer att dra nytta av vår teknikdrivna strategi, där automatisering och digitalisering är bärande delar. Aditro Logistics och Veddestagruppen kommer att förbättra logistikkedjan för alla storlekar på bolag inom e-handel, detalj- och dagligvaruhandel. Tillsammans blir vi en one-stop-shop för logistik”, säger Per Zandrén, VD för Aditro Logistics.

– Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan. Aditro Logistics geografiska styrka, innovationskraft, erfarenhet och starka huvudägare i Posti Group får oss att tillsammans kunna erbjuda koncept som knyter ihop säcken. Vi kan genom vår kombinerade styrka designa modeller för att lösa utmaningar som idag skapar huvudvärk hos många företag. Det är betydelsefullt för vår fortsatta utveckling att nu ingå i en mycket ambitiös, stark och växande koncern” säger Jonas Eriksson vd för Veddestagruppen

– Veddstagruppen har sedan PEQs investering för lite mindre än fyra år sedan fortsatt sin tillväxtresa, flyttat till nya lokaler vilket ökat kapaciteten med mer än 50 %, och ytterligare stärkt sin position som en av de ledande aktörerna inom e-handel där kundens behov alltid stått i centrum. Det är min fasta övertygelse att Veddestagruppens framgångsresa bara börjat och att ledningen tillsammans med den nya ägaren Aditro Logistics kommer att fortsätta och accelerera den utvecklingen ”, säger Greger Ericsson, vd i PEQ och ordförande i Veddestagruppen.

Affären förväntas slutföras under första kvartalet 2022. Efter slutförd affär kommer Veddestagruppen att integreras i Aditro Logistics. Den nuvarande ledningen för Veddestagruppen kommer att fortsätta arbeta för företaget.

Fler nyheter

aim’n automatiserar sitt nybyggda lager med AutoStore

Svenska aim’n, ett varumärke för multifunktionella sportswear-plagg för kvinnor gör nu sin största satsning någonsin i och med investeringen i ett nytt huvudkontor med ett tillhörande automatiserat lager. Automationslösningen är en AutoStore från Element Logic som ska installeras i aim’ns nya lager i Getinge utanför Halmstad.

Läs mer »

Tre avgörande förutsättningar för datadrivet beslutsfattande

”Under de senaste fem åren har digitaliseringen inom många supply chain-segment tagit rejäl fart, vilket öppnar upp för både bättre visibilitet och dataanalys, med en bredd som verkligen möjliggör en högre grad av kvalitativt datadrivet beslutsfattande. Men det saknas ofta några avgörande förutsättningar för att lyckas – och det som saknas är inte tekniska förutsättningar.” Så inleds Hans Berggrens senaste krönika i Supply Chain Effect.

Läs mer »

Broman Group fortsätter att automatisera med Swisslog

För två år sedan valde finska Broman Group att samarbeta med Swisslog som partner för sitt avancerade automatiserade logistikcenter i Kervo, tre mil nordost om Helsingfors. Nu har det blivit dags att mer än fördubbla logistikcentret och Swisslog har återigen valts som leverantör.

Läs mer »