PostNord förnyar avtal med Staples i Sverige och Danmark

PostNord sluter ett fyraårigt avtal med Staples – en av världens största leverantörer av kontorsmaterial. Sedan 2017 har Staples och PostNord samarbetar och nu stärks och förlängs detta med leveranser både till företag och privatpersoner.

– Det är kul att vi får fortsatt förtroende från Staples att leverera deras varor. Tillsammans med Staples har vi redan utvecklat våra tjänster så att vi kan bli mer effektiva och öka nyttan för våra kunder. Till exempel har Staples varit bidragande till utvecklingen av vår portal. Vi ser att användandet av den har minskat returer från kunder, vilket i sin tur leder till minskade utsläpp och onödig resursförbrukning. Nu tittar vi på nya tjänster att utveckla tillsammans, säger Carl-Anders Keller, Försäljningsdirektör, PostNord.

Staples Solutions är en av Europas största leverantörer av kontors- och förbrukningsmaterial och finns både online, i butik och når kund via en stor säljkår. I Europa finns bolaget representerat i Sverige, men också i Danmark, Norge, Finland, Portugal, Storbritannien, Tyskland, Österrike, Belgien, Holland, Tjeckien, Ungern, Luxemburg och Polen.

– Vi har varit väldigt nöjda med PostNords tjänster där kvalitén förbättrats ytterligare de senaste åren. Vårt gemensamma arbete och fokus på att vara proaktiva i vår dialog med våra kunder för att skapa en bättre köpupplevelse har också spelat in.  För oss med stora volymer behöver vi en partner med ett bra logistiknätverk och goda flexibla leveranser, säger Patrik Schedvin, VD Staples Sweden & Denmark.

Det nya avtalet slöts med startdatum 1 februari 2020 och löper fram till januari 2024. Även i Danmark har Staples och PostNord slutit ett nytt fyraårigt avtal.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »