PostNord förnyar avtal med Staples i Sverige och Danmark

PostNord sluter ett fyraårigt avtal med Staples – en av världens största leverantörer av kontorsmaterial. Sedan 2017 har Staples och PostNord samarbetar och nu stärks och förlängs detta med leveranser både till företag och privatpersoner.

– Det är kul att vi får fortsatt förtroende från Staples att leverera deras varor. Tillsammans med Staples har vi redan utvecklat våra tjänster så att vi kan bli mer effektiva och öka nyttan för våra kunder. Till exempel har Staples varit bidragande till utvecklingen av vår portal. Vi ser att användandet av den har minskat returer från kunder, vilket i sin tur leder till minskade utsläpp och onödig resursförbrukning. Nu tittar vi på nya tjänster att utveckla tillsammans, säger Carl-Anders Keller, Försäljningsdirektör, PostNord.

Staples Solutions är en av Europas största leverantörer av kontors- och förbrukningsmaterial och finns både online, i butik och når kund via en stor säljkår. I Europa finns bolaget representerat i Sverige, men också i Danmark, Norge, Finland, Portugal, Storbritannien, Tyskland, Österrike, Belgien, Holland, Tjeckien, Ungern, Luxemburg och Polen.

– Vi har varit väldigt nöjda med PostNords tjänster där kvalitén förbättrats ytterligare de senaste åren. Vårt gemensamma arbete och fokus på att vara proaktiva i vår dialog med våra kunder för att skapa en bättre köpupplevelse har också spelat in.  För oss med stora volymer behöver vi en partner med ett bra logistiknätverk och goda flexibla leveranser, säger Patrik Schedvin, VD Staples Sweden & Denmark.

Det nya avtalet slöts med startdatum 1 februari 2020 och löper fram till januari 2024. Även i Danmark har Staples och PostNord slutit ett nytt fyraårigt avtal.

Fler nyheter

NIKEs coronavirus playbook

NIKE är välkänt för sin förmåga inom supply chain och logistik, exempelvis har företaget under många år legat i topp på Gartners lista över världens 25 främsta företag inom supply chain management, senast på tionde plats (The Gartner Supply Chain Top 25 2019). I dessa tider visar NIKE prov på hur den snabbfotade försörjningskedjan ger en unik förmåga att hantera osäkerheter.

Läs mer »

Descartes förvärvar Peoplevox

Mjukvarubolaget Descartes förvärvar det brittiska företaget Peoplevox, som bland annat erbjuder ett molnbaserat eWMS för e-handelsföretag. Genom förvärvet stärker Descartes sin portfölj av e-handelslösningar.

Läs mer »