Även PostNord investerar i automationslösningen AutoStore

PostNord bygger en ny logistikanläggning i Ljungby som bestyckas med en omfattande AutoStoreanläggning som levereras av Element Logic. Sedan tidigare har ett stort antal TPL-aktörer satsat på Autostore, bland annat Bring, Schenker, Aditro Logistics och DSV.

PostNord TPL har de senaste åren satsat rejält på automatisering av sina lagerprocesser, med allt från enkla lagerautomater till två stora avancerade shuttle-system i Norrköping.

– Kombinationen av ökad e-handel och utveckling av mer kostnadseffektiva och flexibla system gör automation väldigt intressant för oss som tredjepartslogistikaktör, säger Sylvia Sundell, regionchef i Småland, PostNord TPL.

I Ljungby finns sedan tidigare automatiserade delar av packprocessen för e-handelsleveranser. Nu adderas automation av plockprocessen genom robotsystemet AutoStore. En AutoStore skapar nya möjligheter till att skapa en effektivare plockprocess, framförallt kopplat till e-handel där det sker mycket styckplock.

– Vi har redan mycket automation inom PostNord TPL men detta blir vår första AutoStore-anläggning. Det känns roligt att kunna erbjuda befintliga och nya kunder än mer konkurrenskraftiga logistiklösningar, säger Karl Kallin, logistikutvecklingschef i region Småland, PostNord TPL.

Installationen kommer att påbörjas januari 2022 med planerad driftsättning i mars 2022.

Fler nyheter