Christer Liden, vd på Optimity.

Relex förvärvar Optimity

Finska Relex, som erbjuder integrerade lösningar för varuförsörjning och detaljhandelsplanering, förvärvar svensk-australiska Optimity, enligt ett pressmeddelande. Förvärvet uppges stärka Relex detaljhandels- och varuförsörjningsplattform med funktioner för daglig produktionsplanering, optimering och schemaläggning av produktion.

– Konsumentvarubranschen är otroligt dynamisk och komplex. Genom förvärvet av Optimity kommer vi att kunna länka nedströms efterfrågan med uppströms planering, så att konsumentvaruföretagen kan förutse konsumentefterfrågan mer precist, optimera produktionsplaner, justera lagernivåer, och agera snabbt på marknadsändringar eller oväntade störningar, säger Mikko Kärkkäinen, medgrundare och vd på Relex.

Med huvudkontor i Sverige och kontor runt om i världen, erbjuder Optimity en bred lösning för supply chain-planering och optimering, specifikt för tillverkandeföretag och distributörer. Lösningen gör det möjligt för kunder att fatta optimala beslut i leveranskedjan från strategiska nivåer till detaljerad produktionsplanering, och inkluderar; efterfrågeplanering, produktionsplanering och schemaläggning, varuförsörjningsplanering, distributionsplanering, lageroptimering, och S&OP. Med fler än 80 kunder inom livsmedel och drycker samt komplex tillverkning, adderar Optimity expertis inom detaljhandels- och konsumentvarumarknaderna till Relex.

– Vårt djup inom några av de mest komplexa konsumentvarubranscherna som bageri, färdigmat, proteinproduktion och industriell tillverkning kompletterar den enorma kunskap om konsumenternas efterfrågan som Relex har, baserat på deras imponerande expertis från att hantera efterfrågan på mer än 700 miljarder dollar inom enbart dagligvarusektorn, säger Christer Liden, vd på Optimity.

Fler nyheter

PEQ blir huvudägare i Inquire

Private Equity-bolaget PEQ blir huvudägare i 4PL-bolaget InQuire. Med PEQ som ägare får InQuire möjlighet att utveckla sin modell för hållbar transportlogistik uppger företagen i ett pressmeddelande.

Läs mer »