Paul Lankhout, Country Manager på Zetes som levererar RFID-lösning till Modeexpress.

RFID-lösning för ökad leveranskontroll

Modexpress, specialister på globala leveranser av mode, har implementerat en lagerlösning med RFID, Zetes Medea, för kontroll av beställningar från kunden Suitsupply, uppger Zetes i ett pressmeddelande. Genom att optimera lagerprocesserna kan många fler beställningar verifieras med betydligt mindre hårdvara.

Med den nya lösningen verifieras EPC-koderna (Electronic Purchasing Code) för alla kläder och accessoarer genom skanning av en RFID-tagg som uppges ha en noggrannhet på 99,7 procent. Modexpress levererar logistiktjänster till modeföretag och har sju lager i Nederländerna, en yta på 165 000 m2 och 800 anställda. Suitsupply, som de senaste femton åren varit en storkund till Modexpress, bad företaget att implementera en lösning med RFID-teknik för att kontrollera all produkters EPC-koder vid leverans av beställningar. För detta ändamål har en automatiserad lösning bestående av programvaran ZetesMedea och Zebra RFID-hårdvara implementerats. Via programvaran överförs alla skannade koder automatiskt till Modexpress ERP. Alla data delas sedan i realtid med Suitsupplys system för hantering av beställningar.

– Modexpress kontaktade oss för att de ville ersätta en RFID-lösning som de använde för att kontrollera B2B-beställningar från Suitsupply. Genom att bidra med idéer för tänkbara optimeringar eftersom högsäsongerna för hantering av B2B- och B2C-beställningar skiljer sig åt, har vi lyckats öka effektiviteten avsevärt för all verifiering av beställningar, säger Paul Lankhout, Country Manager på Zetes.

Fler nyheter

PostNord TPL utvidgar samarbetet med Consafe Logistics

Nordens största 3PL-aktör, PostNord TPL, har utökat sin verksamhet med ett nytt automatiserat lager i Stigamo, Jönköping. Det nya lagret opereras med lagerhanteringssystemet Astro WMS från Consafe Logistics, vilket innebär att de båda företagens partnerskap utvidgas ytterligare.

Läs mer »

PMI visar på tydlig vändning i konjunkturen – åter i tillväxtzonen

Den väl etablerade konjunkturindikatorn PMI-total (Purchasing Managers Index) noterades i mars till 50,0 från 49,2 i februari, vilket är den högsta nivån sedan juli 2022 och innebär att indikatorn åter är i tillväxtzonen. Glädjande är att orderingången fortsätter att förbättras samtidigt som produktionsplanerna blivit mer expansiva, konstaterar Swedbank i sin analys.

Läs mer »