Lars Persson, VP Sales Customs EMEA på Descartes.

Scandinavian Tobacco Group Assens A/S implementerar tullösning från Descartes

Scandinavian Tobacco Group Assens A/S (STG) implementerar Descartes tullösning GCT (Global Customs and Transport) enligt ett pressmeddelande. Med den nya lösningen uppges STG få en automatiserad hantering av tulldeklarationer som bidrar till effektivare kommunikation med danska Toldstyrelsen och som säkerställer att EU:s tullregler följs. 

– Descartes kompletta SaaS-baserade tullösning uppdateras för att uppfylla aktuella lokala krav och föreskrifter och hanterar effektivt ett stort antal tulldeklarationer med hög automatiseringsgrad. Descartes uppfyller våra krav som en global etablerad leverantör med en väl beprövad tullösning. Vi handlar på en global marknad och det är viktigt att våra leverantörer befinner sig på samma nivå, säger Yves Neven, Sr. Manager Inbound, Receiving, Customs & Logistics – EU/Exports på STG. 

– Vår tullösning GCT är utvecklad för företag med höga krav på effektiv tull- och transporthantering, och STG är ett sådant företag. Vi är övertygade om att STG kommer att ha stor nytta av lösningen eftersom den bidrar till att minska såväl kostnaderna för tullhanteringen som att effektivisera hantering av tulldeklarationer, säger Lars Persson, VP Sales Customs EMEA på Descartes. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »