Lars Persson, VP Sales Customs EMEA på Descartes.

Scandinavian Tobacco Group Assens A/S implementerar tullösning från Descartes

Scandinavian Tobacco Group Assens A/S (STG) implementerar Descartes tullösning GCT (Global Customs and Transport) enligt ett pressmeddelande. Med den nya lösningen uppges STG få en automatiserad hantering av tulldeklarationer som bidrar till effektivare kommunikation med danska Toldstyrelsen och som säkerställer att EU:s tullregler följs. 

– Descartes kompletta SaaS-baserade tullösning uppdateras för att uppfylla aktuella lokala krav och föreskrifter och hanterar effektivt ett stort antal tulldeklarationer med hög automatiseringsgrad. Descartes uppfyller våra krav som en global etablerad leverantör med en väl beprövad tullösning. Vi handlar på en global marknad och det är viktigt att våra leverantörer befinner sig på samma nivå, säger Yves Neven, Sr. Manager Inbound, Receiving, Customs & Logistics – EU/Exports på STG. 

– Vår tullösning GCT är utvecklad för företag med höga krav på effektiv tull- och transporthantering, och STG är ett sådant företag. Vi är övertygade om att STG kommer att ha stor nytta av lösningen eftersom den bidrar till att minska såväl kostnaderna för tullhanteringen som att effektivisera hantering av tulldeklarationer, säger Lars Persson, VP Sales Customs EMEA på Descartes. 

Fler nyheter

Kolla in utgivningsplanen för 2023!

Det pågår en formlig revolution just nu inom supply chain management och logistik. Till största delen drivs utvecklingen av den snabba digitaliseringen och teknikutvecklingen i kombination med höga hållbarhetsambitioner och ökade globala risker. Trots osäkerheter i världen och en dämpad konjunktur så fortsätter logistiksektorn att växa stadigt. Under 2023 fortsätter Supply Chain Effect att följa, förklara och analysera den spännande utvecklingen!


Ladda ner utgivningsplanen för 2023 här!

Läs mer »

Fortsatt nedgång i industrikonjunkturen

Konjunkturbarometern PMI-total (Inköpschefsindex) backade i september för fjärde månaden i rad till 49,2 från 50,2 i augusti, vilket är första gången sedan pandemiåret 2020 som industrin befinner sig utanför tillväxtzonen, dvs. ligger under 50-strecket.

Läs mer »

Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som Chief Logistics Officer (CLO).

Läs mer »