SCE #3: Logtechrevolutionen

Årets tredje utgåva av Supply Chain Effect, med tema Logtechrevolutionen, är fullmatat med spännande texter om både den rasande snabba utvecklingen av logistikteknik, men även mycket annat. Tidningen kan laddas ner som pdf här

Ur innehållet:

  • Miljardregn över logistik-start-ups
  • Swisslogs Johan Kristofferson: ”Vi är på en enormt häftig tillväxtresa”
  • Zilenzio erövrar världen med ”logistik på tapp”
  • SGDS Gruppen flyttar centrallagret med hjälp av smarta kameror
  • Returexperten EasyCom jobbar för djupare kundanalyser och en positiv returgrad
  • Trender i lagerautomation – ett rundabordssamtal i regi av SCE och KNAPP Nordics
  • Ellos Group: Ökad komplexitet vid internationell handel och tull, driver automatisering och digitalisering
  • Och mycket annat!

Tidningen kan laddas ner som pdf här

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »